Bereidingswijze
Zorg eerst dat een sjalot uitje ontvelt is en de selderijbladeren gewassen en gedroogd zijn. Neem staafmixer met bak en druk eerst 10 keer op pulse om alvast het eigeel los te maken. Daarna op hoge snelheid malen totdat het fijn is.
Voeg de volgende ingrediënten toe: 1 snuf keukenzout, 1 snuf witte peper, 8 druppels Maggi Aroma, 1 theelepel mosterd, 1/2 theelepel milde kerrie, 1 tot 2 theelepels kristal suiker (optioneel), 4 volle theelepels creamcheese en 1 theelepels mayonaise. Draai dit op hoge snelheid door het eigeel mengsel heen totdat je een gladde crème krijgt.
Wanneer je gaat proeven om de smaak te testen, gebruik hiervoor wel een schone theelepel! Mocht het nog wat extra kruiden nodig hebben, voeg dan voorzichtig toe. Eenmaal teveel kruiden, dan zal de gevulde ei crème gaan overheersen! WEES VOORZICHTIG!
Zet de gevulde ei creme in een spuitzak met mondstuk naar keuze en vul de eiwit schaaltjes
De gevulde eieren moeten in de koelkast om op te laten stijven. Haal ze 15 min voor het serveren van de eieren uit de koelkast.
Voeg de volgende ingrediënten toe: 1 snuf keukenzout, 1 snuf witte peper, 8 druppels Maggi Aroma, 1 theelepel mosterd, 1/2 theelepel milde kerrie, 1 tot 2 theelepels kristal suiker (optioneel), 4 volle theelepels creamcheese en 1 theelepels mayonaise. Draai dit op hoge snelheid door het eigeel mengsel heen totdat je een gladde crème krijgt.
Wanneer je gaat proeven om de smaak te testen, gebruik hiervoor wel een schone theelepel! Mocht het nog wat extra kruiden nodig hebben, voeg dan voorzichtig toe. Eenmaal teveel kruiden, dan zal de gevulde ei crème gaan overheersen! WEES VOORZICHTIG!
Zet de gevulde ei creme in een spuitzak met mondstuk naar keuze en vul de eiwit schaaltjes
De gevulde eieren moeten in de koelkast om op te laten stijven. Haal ze 15 min voor het serveren van de eieren uit de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde creme eieren doen het goed op verjaardag partijtjes en feestdagen zoals kerst, oud & nieuw en pasen. Maar ook bij een lekkere sla met gebakken aardappeltjes. Ik raad verder wel aan om goede kwaliteit eieren te kopen voor dit recept, omdat je dan minder kans hebt op beschadiging bij het pellen en het eigeel is wat beter van kwaliteit. Een uitgebreide uitleg van mijn recept staat op blogspot. (Zie link bij leuke tips)
Ingrediënten
10 scharreleieren
1 sjalot uitje (medium formaat)
8 selderij bladeren
1 tot 2 snufjes keukenzout
1 snuf witte peper
8 tot 10 druppels Maggi Aroma
1 theelepel mosterd
1/2 theelepel milde kerrie
2 theelepels fijne kristal suiker (optioneel)
4 volle theelepels creamcheese
2 theelepels mayonaise.
1 sjalot uitje (medium formaat)
8 selderij bladeren
1 tot 2 snufjes keukenzout
1 snuf witte peper
8 tot 10 druppels Maggi Aroma
1 theelepel mosterd
1/2 theelepel milde kerrie
2 theelepels fijne kristal suiker (optioneel)
4 volle theelepels creamcheese
2 theelepels mayonaise.
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer met bak of zeef en lepel
Gevulde ei schaal of gewone schaal
Gevulde ei schaal of gewone schaal
Leuke tips
Garneer de gevulde eieren met plakjes olijf, ketchup, mayonaise. Voor meer garneer tips, zie onze recept met uitgebreide uitleg op blogspot. http://cookiesanddoughemporium.blogspot.nl/2016/12/gevulde-creme-eieren.html
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1448473
Homepage ID
49821
Teller
3717
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid