Bereidingswijze
-Los de suiker op in de balsamicoazijn.
-Verhit de olijfolie in een grote pan en laat de prei en de geperste knoflook er gedurende 3 minuten in fruiten. -Voeg de balsamicosiroop en zout en peper toe en laat het geheel, met gesloten deksel, een tiental minuten sudderen op een zacht vuurtje. Roer af en toe om met een houten lepel.
-Gaar de schorseneren beetgaar in melk. Snij de grootste schorseneren in de lengte in 4 en voeg ze toe aan de prei.
-Verdeel de kabeljauw in vier gelijke moten en schik ze op de prei en schorseneren.
-Voeg de olijven toe, dek de pan af en laat gedurende 10 minuten gaar worden op een zacht vuurtje (afhankelijk van de dikte van de vis).
-Versier de borden met een streepje tomatencoulis en schik de vis op het groentebedje. Werk af met een takje peterselie.
-Verhit de olijfolie in een grote pan en laat de prei en de geperste knoflook er gedurende 3 minuten in fruiten. -Voeg de balsamicosiroop en zout en peper toe en laat het geheel, met gesloten deksel, een tiental minuten sudderen op een zacht vuurtje. Roer af en toe om met een houten lepel.
-Gaar de schorseneren beetgaar in melk. Snij de grootste schorseneren in de lengte in 4 en voeg ze toe aan de prei.
-Verdeel de kabeljauw in vier gelijke moten en schik ze op de prei en schorseneren.
-Voeg de olijven toe, dek de pan af en laat gedurende 10 minuten gaar worden op een zacht vuurtje (afhankelijk van de dikte van de vis).
-Versier de borden met een streepje tomatencoulis en schik de vis op het groentebedje. Werk af met een takje peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
- Wie zijn gasten echt onder tafel wil stoefen, gaat voor een indrukwekkend torentje van kabeljauwfilet, gekonfijte prei en schorseneren. Gegarandeerd een hit!
Ingrediënten
500 g kabeljauwfilet
600 g prei uit de diepvries
250 g schorseneren
een handvol ontpitte en in stukjes gesneden zwarte olijven
1 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 afgestreken el poedersuiker
1 knoflookteentje
4 el tomatencoulis
enkele takjes platte peterselie
zout en pepe
600 g prei uit de diepvries
250 g schorseneren
een handvol ontpitte en in stukjes gesneden zwarte olijven
1 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 afgestreken el poedersuiker
1 knoflookteentje
4 el tomatencoulis
enkele takjes platte peterselie
zout en pepe
Leuke tips
Serveer met gegratineerde aardappeltjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1440122
Homepage ID
1090993
Teller
169
Bron
van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid