Zeebaars met schorseneren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/12/2016 - 10:33
Bereidingswijze
-Schil de schorseneren en snijd in stukken van ca. 6 cm. Was en bewaar de stukken in citroenwater. Snijd in dunne reepjes en bak kort in olijfolie. Bevochtig met 1dl groentebouillon en laat beetgaar koken. Bind het kookvocht met een beetje boter.

-Laat de pijnboompitten kleuren in een klein pannetje zonder vetstof, kruid met zout. Laat afkoelen en hak grof.

Voor de saus:
- pel de lookteentjes en laat 15 minuutjes koken in licht gezouten water. Breng 2 dl groentebouillon aan de kook, voeg de lookteentjes en de room toe en laat opkoken. Mix de bouillon en bind met boter. Mix nogmaals tot mooi schuim met een staafmixer vlak voor het opdienen.

-Verdeel de zeebaarsfilets in 4 porties. Bak kort in hete olie, en laat nog 5 minuten verder garen.

-Schik de schorseneren in het midden van een warm bord. Plaats er de zeebaars met het vel naar boven op.

-Besprenkel met de nootjes en de saus.
Afbeelding
Zeebaars met schorseneren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk en zeer lekker , makkelijk te bereiden.
Ingrediƫnten
750 g zeebaarsfilets met vel
500 g schorseneren
20 g pijnboompitten
3 dl groentebouillon
25 g boter
1 citroen
4 lookteentjes
1 dl room
olijfolie
Leuke tips
Leg de schorseneer na het schillen steeds in water met azijn of citroensap om verkleuring te voorkomen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1440120
Homepage ID
1090993
Teller
224
Bron
van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid