Bereidingswijze
TOMATENSAUS :
-Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes.
- Laat de sjalot in een scheutje olijfolie een 7 minuten zacht fruiten zonder kleuren.
-Voeg de tomaatblokjes, een snuifje suiker en de marjolein toe.
-Laat een kwartier tot 20 minuten koken zonder deksel tot een mooie gebonden tomatensaus is ontstaan.
-Breng op smaak met peper en zout.
*Bak de lookschijfjes 3 tot 4 minuten in een pan met antikleeflaag in wat olijfolie, roer voortdurend zodat ze niet kleuren. Schep de look uit de pan.
*Zet dezelfde pan op het vuur en voeg nog wat olijfolie toe. Draai de poonfilets even in wat bloem (gekruid met peper en zout) en bak ze gaar in de geurige olie (een minuut of twee, drie langs elke kant).
-Haal de ponen uit de pan en houd ze warm in een lauwe oven.
-Giet een nieuw scheutje olijfolie in de pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur. Na een drietal minuten zijn ze gaar.
-Giet de tomatensaus in de pan bij de champignons en laat vlug even aan de kook komen.
-Giet de saus over de visfilets. Werk af met fijngehakte bieslook en de gebakken schijfjes knoflook.
Serveer met gekookte aardappelen, frietjes of kroketten.
-Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes.
- Laat de sjalot in een scheutje olijfolie een 7 minuten zacht fruiten zonder kleuren.
-Voeg de tomaatblokjes, een snuifje suiker en de marjolein toe.
-Laat een kwartier tot 20 minuten koken zonder deksel tot een mooie gebonden tomatensaus is ontstaan.
-Breng op smaak met peper en zout.
*Bak de lookschijfjes 3 tot 4 minuten in een pan met antikleeflaag in wat olijfolie, roer voortdurend zodat ze niet kleuren. Schep de look uit de pan.
*Zet dezelfde pan op het vuur en voeg nog wat olijfolie toe. Draai de poonfilets even in wat bloem (gekruid met peper en zout) en bak ze gaar in de geurige olie (een minuut of twee, drie langs elke kant).
-Haal de ponen uit de pan en houd ze warm in een lauwe oven.
-Giet een nieuw scheutje olijfolie in de pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur. Na een drietal minuten zijn ze gaar.
-Giet de tomatensaus in de pan bij de champignons en laat vlug even aan de kook komen.
-Giet de saus over de visfilets. Werk af met fijngehakte bieslook en de gebakken schijfjes knoflook.
Serveer met gekookte aardappelen, frietjes of kroketten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige en lekkere bereiding van rode poon.
Rode poon heeft zacht wit visvlees dat om stevige kruiding vraagt. De fijne graatjes verwijderen gaat gemakkelijk met een epileertang.
Rode poon heeft zacht wit visvlees dat om stevige kruiding vraagt. De fijne graatjes verwijderen gaat gemakkelijk met een epileertang.
Ingrediƫnten
8 filets van rode poon
200 g paddenstoelen, in schijfjes gesneden
1 eetlepel bloem
4 teentjes knoflook, in fijne schijfjes gesneden
1 eetlepel fijngehakte bieslook
olijfolie
peper en zout
VOOR DE TOMATENSAUS :
6 tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes
1 sjalot, fijngesnippers
1 takje marjolein
1 mespunt griessuiker (eventueel)
200 g paddenstoelen, in schijfjes gesneden
1 eetlepel bloem
4 teentjes knoflook, in fijne schijfjes gesneden
1 eetlepel fijngehakte bieslook
olijfolie
peper en zout
VOOR DE TOMATENSAUS :
6 tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes
1 sjalot, fijngesnippers
1 takje marjolein
1 mespunt griessuiker (eventueel)
Hulpmiddelen & keukengerei
Controleer de poonfilets eerst op graatjes en verwijder ze met een epileertang.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1439854
Homepage ID
1090993
Teller
508
Bron
van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid