Bereidingswijze
-Breng een grote pot met gezouten water aan de kook.
-Doe er de waterkers in, waarvan enkel de houterige stelen onderaan verwijderd zijn.
-Laat zonder deksel opnieuw aan de kook komen. Laat een minuut koken.
-Giet af en spoel onmiddellijk met koud water. Laat volledig afkoelen.
-Doe hetzelfde met de spinazie.
-Pers met de handen het water uit de groenten.
-Doe ze in de blender, voeg een scheutje olijfolie toe en mix tot een glad papje.
Houd apart.
-Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af.
-Voeg de room, boter en gemixte groenten toe aan de aardappelen.
-Stamp ze tot een mooie puree.
-Kruid met peper en zout en houd warm.
-Verwarm de oven op 220°C.
-Trek met een pincet de fijne graatjes uit de filets van poon.
-Kruid met peper en zout.
-Strijk een ovenplaat met lage rand in met olijfolie.
-Leg er de visfilets op, naast elkaar en met de velkant naar boven.
-Bestrijk de vis met olijfolie.
-Plaats de vis in de oven en laat 4 minuten braden.
-Verdeel de stoemp over 4 warme borden, leg er de poonfilets op, werk af met kervel en serveer.
-Doe er de waterkers in, waarvan enkel de houterige stelen onderaan verwijderd zijn.
-Laat zonder deksel opnieuw aan de kook komen. Laat een minuut koken.
-Giet af en spoel onmiddellijk met koud water. Laat volledig afkoelen.
-Doe hetzelfde met de spinazie.
-Pers met de handen het water uit de groenten.
-Doe ze in de blender, voeg een scheutje olijfolie toe en mix tot een glad papje.
Houd apart.
-Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af.
-Voeg de room, boter en gemixte groenten toe aan de aardappelen.
-Stamp ze tot een mooie puree.
-Kruid met peper en zout en houd warm.
-Verwarm de oven op 220°C.
-Trek met een pincet de fijne graatjes uit de filets van poon.
-Kruid met peper en zout.
-Strijk een ovenplaat met lage rand in met olijfolie.
-Leg er de visfilets op, naast elkaar en met de velkant naar boven.
-Bestrijk de vis met olijfolie.
-Plaats de vis in de oven en laat 4 minuten braden.
-Verdeel de stoemp over 4 warme borden, leg er de poonfilets op, werk af met kervel en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rode poon mag dan wel een minder bekende vis zijn, in de keuken hoeft hij niet onder te doen voor z'n soortgenoten. In vissoepen en stoofpotjes is rode poon een echte smaakmaker. In de pan gebakken of gemarineerd overtuigt hij altijd. En ook in papillot of geroosterd op vel is rode poon een vinnige verrassing.
Ingrediënten
600 g bloemige aardappelen
8 filets van rode poon
300 g jonge spinazie
1 el kervel
1 bussel waterkers
2 el room (of melk)
30 g boter
olijfolie
peper en zeezout
8 filets van rode poon
300 g jonge spinazie
1 el kervel
1 bussel waterkers
2 el room (of melk)
30 g boter
olijfolie
peper en zeezout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1439852
Homepage ID
1090993
Teller
298
Bron
van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid