Ribeye en taboulé met gremolata

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/04/2016 - 12:01
Bereidingswijze
Voorbereiding: (10 min.)
- Snij de wortel in blokjes van 1 cm.
- Rasp de schil van 1 citroenhelft (niet het wit) en kook de zeste 1 à 2 min. in kokend water. Giet af.
- Pers de volledige citroen.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in stukken en besprenkel met een scheutje citroensap.
- Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
- Bestrijk de ribeye met 2 eetl. olijfolie.

Bereiding (15 min.)

- Doe de couscous in een kom en giet er de hete bouillon over. Dek af en laat 7 min. zwellen. Roer daarna los met een vork.
- Maak intussen de gremolata: meng 6 eetl. olijfolie met 2 eetl. citroensap, de citroenzeste, het fijngesnipperde knoflook en de peterselie. Kruid met peper en zout.
- Meng de blokjes wortel, de stukken avocado en de gremolata onder de couscous.
- Kruid het vlees met peper en bak 3 à 4 min. aan elke kant in een grillpan zonder vetstof. Kruid op het einde van de baktijd met zout.

Afwerking

-Snij het vlees in sneetjes van 2 cm dik. Geef er de taboulé met gremolata en koude prinsessenboontjes bij.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker gerecht met een Oosters tintje, dat makkelijk te bereiden is in circa 30 minuten.  
Ingrediënten
1 Ierse ribeye (beenhouwerij)
1 wortel
1 avocado
1 citroen (onbehandeld)
2 takjes peterselie (vers)
1 teentje knoflook
125 g tarwegriesmeel (couscous)
2 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 2 dl heet water)
8 eetl. olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1439822
Homepage ID
1090993
Teller
103
Bron
Colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid