Tongrolletjes met zalm en spinazieroom

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/04/2016 - 11:54
Bereidingswijze
Voorbereiding : (10 min.)
- Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en laat er de spinazieblaadjes in slinken.
- Doe de spinazie in een hoge maatbeker en mix fijn samen met 1/2 dl room.

Bereiding (25 min.)

- Smelt 1/2 eetl. boter in een hoge braadpan. Schik er de diepgevroren hondstongrolletjes naast elkaar in.
-Kruid met het tijmtakje, het laurierblaadje, peper en zout.
- Voeg de witte wijn toe en dek de pan af. Laat 10 Ć  15 min. garen op een zacht vuur. Haal de vis uit de pan en hou warm.
- Zet het vuur hoger en laat het kookvocht tot ongeveer de helft inkoken. Voeg 1/2 dl room toe en laat 2 min. koken.
- Voeg de spinazieroom toe en laat nog even opwarmen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Afwerking :

Lepel wat spinazieroom op elk bord en schik er 2 hondstongrolletjes op.
Afbeelding
Tongrolletjes met zalm en spinazieroom
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een makkelijk en lekker warm voorgerecht.
Ingrediƫnten
-4 hondstongrolletjes met Atlantische zalm gevuld uit de diepvries
-200 g verse spinazie
-1 takje tijm (vers)
-1 eetl. boter
-1 dl lichte room
-1 dl droge witte wijn
-1 blaadje laurier
-nootmuskaat
-peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1439820
Homepage ID
1090993
Teller
129
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid