Bereidingswijze
-Schil de schorseneren (doe handschoenen aan!), snij ze in stukken en dompel ze in water met citroensap om ze mooi wit te houden. Meng de melk met 50 ml water en kook er de schorseneren in gaar. Giet af. Mix de schorseneren met het scheutje room tot puree.
-Blancheer de peterselie en de spinazie heel kort in kokend lichtgezouten water en verfris meteen in ijswater. Mix goed glad. Doe er het eiwit en de zonnebloemolie bij en mix tot een groene mayonaise.
-Snipper de sjalot en stoof glazig in wat boter (eventueel met wat overgebleven champignonsteeltjes, voor extra smaak). Doe er het kruidentuiltje en de Duvel bij. Laat droogkoken. Giet er dan de bouillon bij en laat tot de helft inkoken. Doe de room bij de saus.
-Bestrijk de sint-jakobsvruchten met olie en kruid ze met peper en zout. Gril ze kort aan beide kanten goudbruin.
-Schuim de Duvelsaus even op met de mixer. Serveer de sint-jakobsvruchten in een schelp, met een lepeltje schorsenerenpuree, dotjes peterseliemayonaise en de saus.
-Blancheer de peterselie en de spinazie heel kort in kokend lichtgezouten water en verfris meteen in ijswater. Mix goed glad. Doe er het eiwit en de zonnebloemolie bij en mix tot een groene mayonaise.
-Snipper de sjalot en stoof glazig in wat boter (eventueel met wat overgebleven champignonsteeltjes, voor extra smaak). Doe er het kruidentuiltje en de Duvel bij. Laat droogkoken. Giet er dan de bouillon bij en laat tot de helft inkoken. Doe de room bij de saus.
-Bestrijk de sint-jakobsvruchten met olie en kruid ze met peper en zout. Gril ze kort aan beide kanten goudbruin.
-Schuim de Duvelsaus even op met de mixer. Serveer de sint-jakobsvruchten in een schelp, met een lepeltje schorsenerenpuree, dotjes peterseliemayonaise en de saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een stijlvol feestelijk voorgerecht dat bovendien erg lekker is .
Ingrediënten
-4 sint-jakobsvruchten (grote)
-2 schorseneren
-4 blaadjes spinazie
-citroensap
-50 ml melk
-scheutje room
-100 ml room
-½ flesje Duvel
-200 ml visbouillon
-1 eiwit
-2 dl zonnebloemolie
-1 sjalot
-kruidenboeket
-1 bosje peterselie
-olie
-boter
-peper
-zout
-2 schorseneren
-4 blaadjes spinazie
-citroensap
-50 ml melk
-scheutje room
-100 ml room
-½ flesje Duvel
-200 ml visbouillon
-1 eiwit
-2 dl zonnebloemolie
-1 sjalot
-kruidenboeket
-1 bosje peterselie
-olie
-boter
-peper
-zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1439590
Homepage ID
1090993
Teller
52
Bron
Libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid