Bereidingswijze
Kneed het meel met het water en kaneel met de hand, keukenmachine Kneed tien minuten met de machine. Word het brood lekker luchtig
Haal het deeg uit je machine en kneed de rozijnen, cranberry�s en noten er doorheen of laat je machine dit de laatste minuten meekneden.
Laat het deeg 20 minuten rusten onder een plastic zak of , zoals ik in de oven, op lage temperatuur, afgedekt met hh folie in een kom, die je invet met olie.
. Kneed het nog kort door en geef je luxe brood een tweede rijs van 50 minuten.
Verwarm je oven na de tweede rijs op 180 graden.
Ik bakte mijn brood in een sloffenvorm maar je kan het ook goed in een groter cakeblik doen . Brood komt best hoog op!
Haal het deeg uit je machine en kneed de rozijnen, cranberry�s en noten er doorheen of laat je machine dit de laatste minuten meekneden.
Laat het deeg 20 minuten rusten onder een plastic zak of , zoals ik in de oven, op lage temperatuur, afgedekt met hh folie in een kom, die je invet met olie.
. Kneed het nog kort door en geef je luxe brood een tweede rijs van 50 minuten.
Verwarm je oven na de tweede rijs op 180 graden.
Ik bakte mijn brood in een sloffenvorm maar je kan het ook goed in een groter cakeblik doen . Brood komt best hoog op!
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heb je nog een pak olibollenmix over van willekeurig welk merk en weet je niet wat je ermee moet doen? Maak dan een lekker luxe vruchtenbrood ervan! Makkelijk en lekker
Ingrediënten
pak oliebollenmix
330 gram lauw water, eventueel een klein beetje meer
1 flinke theelepel boter
theelepel kaneel
100 gram rozijnen en cranberry�s
handje noten , bijvoorbeeld walnoten
Bak het brood in 30-35 minuten gaar in een oven van 180 graden.
Hulpmiddelen & keukengerei
Broodbakvorm, sloffenvorm, doorsnede rond de 30 cm. Springvorm kan natuurlijk ook, neem dan doorsnede van 24 cm
Leuke tips
Ik maakte dit brood vorige week. Het is leuk om dit brood te maken voor nieuwjaarsdag. Versier hem dan bijvoorbeeld met sterretjes en steek deze voor het aansnijden aan.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1439258
Homepage ID
2254175
Teller
335
Bron
Carola bakt zoethoudertjes
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid