Bereidingswijze
Snij de sinaasapppels door midden en steek de kruidnagelen er in.
Giet de rode wijn in een pan, doe alle ingredienten er bij en breng hem langzaam tegen de kook aan. Zet een plaatje onder de pan en laat de wijn op een laag vuur gedurende minstens een uur trekken.
Giet de rode wijn in een pan, doe alle ingredienten er bij en breng hem langzaam tegen de kook aan. Zet een plaatje onder de pan en laat de wijn op een laag vuur gedurende minstens een uur trekken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Toen ik nog werkte als vrijwilligerscoordinator maakte ik een grote pan met liters van deze warme wijn.
Ieder jaar werden er meer vrijwilligers enthousiast over het drankje. Tegenwoordig ben ik met pensioen en wordt het niet meer gemaakt.
Omdat er vraag was naar het recept zet ik het nu op Smulweb, zodat het voor ieder die dat wil beschikbaar is.
Ieder jaar werden er meer vrijwilligers enthousiast over het drankje. Tegenwoordig ben ik met pensioen en wordt het niet meer gemaakt.
Omdat er vraag was naar het recept zet ik het nu op Smulweb, zodat het voor ieder die dat wil beschikbaar is.
Ingrediƫnten
2 schoongeboende sinaasappelen
6 kruidnagelen
1 fles rode wijn
2 kaneelstokjes
75 gram rietsuiker
1 mespunt gemalen koriander
6 kruidnagelen
1 fles rode wijn
2 kaneelstokjes
75 gram rietsuiker
1 mespunt gemalen koriander
Leuke tips
Serveer de wijn in wijnglazen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1439172
Homepage ID
176827
Teller
16
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid