Bereidingswijze
Roer in een kom de Brot-Mix, gedroogde gist, suiker, water, melk en ei tot een gladde massa. (Los de verse gist op in een beetje lauwwarm water, vermeng dit goed met het meel en kneed het geheel met de overige ingrediënten samen tot een soepel deeg.)
Voeg hieraan toe de gekonfijte vruchten, de uitgedrukte en afgedroogde sultanarozijnen, de hazelnoten, de geraspte citroenschil en de geschilde en in kleine stukjes gesneden appel.
Laat het deeg toegedekt ongeveer 1 uur rusten op een warme plaats.
Verhit in een pan voldoende olie om te frituren.
Vorm met behulp van een eetlepel kleine balletjes van het deeg. Frituur de deegballetjes goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze warm.
Mooi om te serveren tijdens oud en nieuw!
Voeg hieraan toe de gekonfijte vruchten, de uitgedrukte en afgedroogde sultanarozijnen, de hazelnoten, de geraspte citroenschil en de geschilde en in kleine stukjes gesneden appel.
Laat het deeg toegedekt ongeveer 1 uur rusten op een warme plaats.
Verhit in een pan voldoende olie om te frituren.
Vorm met behulp van een eetlepel kleine balletjes van het deeg. Frituur de deegballetjes goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze warm.
Mooi om te serveren tijdens oud en nieuw!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Glutenvrij en feestelijk!
Ingrediënten
225 g Schär Brot-Mix (Mix B)
5 gr Schär gedroogde gist (of 10 g Schär verse gist)
65 g suiker
200 ml lauwwarm water
75 ml lauwwarme melk
1 ei
25 g gekonfijte vruchten
70 g in rum en water gedrenkte sultanarozijnen
Ca. 20 gr geraspte hazelnoten
Een beetje geraspte citroenschil
Een halve appel
Frituurolie
Poedersuiker om te verstuiven
5 gr Schär gedroogde gist (of 10 g Schär verse gist)
65 g suiker
200 ml lauwwarm water
75 ml lauwwarme melk
1 ei
25 g gekonfijte vruchten
70 g in rum en water gedrenkte sultanarozijnen
Ca. 20 gr geraspte hazelnoten
Een beetje geraspte citroenschil
Een halve appel
Frituurolie
Poedersuiker om te verstuiven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1438647
Homepage ID
2356299
Teller
269
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid