Hartige oliebollen met kaas en pijnboompitjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/29/2015 - 11:35
Bereidingswijze
1. Doe de mix in de beslagkom en voeg de kerriepoeder, zout en water toe
2. Mix het geheel tot een glad beslag
3. Roer de pijnboompitten, stukjes kaas en peterselie door het beslag
4. Dek de kom af met huishoudfolie en laat ca 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur
5. Verwarm in een frituurpan de olie tot ca. 190 graden
6. Maak met behulp van 2 eetlpls kleine bolletjes deeg en laat deze in de hete olie glijden, probeer echt kleine bolletjes te maken zodat het echt borrelhapjes worden
7. Bak de oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom bruin
8. Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
9. Meng voor de gremolata de gehakte peterselie met citroenrasp en strooi dit vlak voor het serveren over de oliebollen
Afbeelding
Hartige oliebollen met kaas en pijnboompitjes
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk hapje voor bij de champagne!
Ingrediƫnten
* 1 pak Koopmans oliebollen
* 500 ml handwarm water
* 2 theelpls kerriepoeder
* snuf zout
* 5 takjes peterselie, fijngehakt
* 40 gr geroosterde pijnboompitten
* 200 gr oude kaas, in blokjes van ca. 3x3 cm

Voor de gremolata:
* 5 takjes peterselie, fijngehakt
* rasp van 1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
Friteuse
Mixer met deeghaken
Schuimspaan
Leuke tips
Dip de lepels eerst even in de hete olie, dan glijdt het beslag er makkelijker af.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1438633
Homepage ID
282406
Teller
112
Bron
Koopmans
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jhcv
Gelegenheid