letterlijk oud en nieuw

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/27/2015 - 16:59
Bereidingswijze
gevuld ei krab diablo:

Kook de eieren 10 minuten, laat afkoelen.
pel en snijdt voorzichtig open, lepel voorzichtig de eigelen eruit , bewaar er 3 en eet de laatste lekker op.
Snipper de sjalotjes fijn en breng zachtjes aan de kook met de slagroom, mosterd en tomatenketchup.
Laat +/- 5 minuten sudderen. voeg het krab vlees toe .
Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe inclusief de 3 eigelen.
spatel door elkaar.
schep een ruime el. in elk ei , steek de garnaal met staartje naar boven.
serveer warm of koud

Serveertips

Schudt de eitjes zachtjes voor het koken, dan komt de dooier goed in het midden.

pancetta vijgen:

verwarm de oven op 180 graden, hete lucht.
snijdt de vijgen open als een envellopje, vul met 1 tl geiten kaas
wikkel de pancetta er om, zet vast met cocktail prikker,
rooster in de oven +_ 4 minuten 1 x draaien

zalm wasabi bollen:

laat de roomkaas zacht worden, snijdt de zalm tot snippers en schep samen met de garnalen er door .
dek af , en laat weer opstijven in de koelkast.
maal ondertussen de wasabi bollen tot een grof paneer,
maak met een meloenbolletjes lepel ( of met je handen natuurlijk ) mooie bolletjes en haal door het paneer, serveer met een prikker.

kip avocado snack:

16 roggebrood rondjes of 4 kantjes
200 gram guacamole k&k
200 gram gerookte kipfilet in reepjes
pot cranberry compote

smeer een ruime tl, guacamole op het roggenbrood, beleg met de kip en dreseer een tl cranberry compote erop ,

bacon and beer strips:

Doe het bier , bruine suiker , knoflook in de schaal een maak er een mooie siroop van, voeg het ontbijtspek toe, roer goed door ( herhaal 1 x per uur ) dek af en zet weg , voor

+/_ 3 a 4 uurtjes.
verwarm de oven op 160 graden, ivm. het vet doe aluminium op het laagste rooster, leg het spek op het hoogste.
bak 10 minuten, is het bruin genoeg? dan klaar, anders herhalen totdat je zelf vindt dat het crispy genoeg is.
afkoelen! ze moeten wel hard worden, dus niet op keuken papier leggen, maar op het rooster laten koelen.
note:
maak er genoeg, want eenmaal geproeft , vindt je al snel dat je er tekort gemaakt hebt , mooi glas erbij, en klaar

In een groot glas , rechtop op tafel

Honeypops:

Verwarm de oven op 150 graden. ( hete lucht )
snijdt de dijen in 2en
meng met de kruiden, schep goed door .
wikkel elk stuk in een plakje ontbijtspek.
leg bakpapier op een rooster en bak in ongeveer 14 min. gaar. het is een richtlijn, als ze mooi bruin zijn kunnen ze eruit , elke oven is anders. draai na een minuut of 7 even

om.
serveer elk portie met een tl lepel honing mosterd saus, ik houdt het op kamertemp. maar dat kun je natuurlijk ook warm serveren.

gevulde cups:

cup champignon : doe iets olie in een een diepe koekenpan , bak de campignons kort aan op hoog vuur, zet op middelmatig , voeg de ham, kaas, boursin en een el paneer toe , meng goed , serveer
direct.

cup carpaccio :snijdt de little gem in julliene, en beleg daar dun de cups mee.
snijdt de plakken carpaccio tot flinters, en schep op de sla ( 1 tl )
vergeet de dressing in de verpakking, bewaar voor iets anders , schep een tl honing mosterd erover ,pijnboom pitjes en garneer met de parmezan vlokken.

pate cup :meng alle ingredienten op kamer temp, tot een mooie mousse, spuit met de spuitzak in de cup , garneer met het fruit.

cup mini garnalen coupe: gebruik de rest van je little gem , beleg de cups,
meng alle ingredienten door elkaar , grof met een spatel.
garneer met wat je over hebt.





meng alle ingredienten door elkaar , grof met een spatel.

garneer met wat je over hebt.



Afbeelding
letterlijk oud en  nieuw
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
letterlijk oud en  nieuw
klassiekers en niewe hapjes als afsluiter van het jaar.
sommige wat bewerkelijk, maar allemaal lekker.
kies gewoon wat je lekker vindt, van vega tot vis .
wat knip en plak werk van eerdere recepten, maar goed een mens moet wat, aantal nieuw en goedgekeurd met de kerst
Ingrediënten
gevuld ei krab diablo:

INGREDIENTEN 4 personen

2 blikjes krab, goed uitgelekt
3 sjalotjes
300 ml. slagroom
3 eetlepels ketchup
2 eetlepels grove scherpe mosterd
scheutje Worchestersaus
paar druppels tabasco
scheutje cognac
mespuntje peper en zout
1tl. cayennepeper
4 grote eieren
8 grote cocktail garnalen met staart en gekookt

pancetta vijgen:

16 gedroogde vijgen
300 gram geitenkaas met honing
8 plakken pancetta

zalm wasabi bollen:

8 lange plakken gerookte zalm
200 gram hollandse garnalen
bakje roomkaas naturel.
1 el, zoete soya
zakje wasabi gecoate pinda,s

kip avocado snack:

16 roggebrood rondjes of 4 kantjes
200 gram guacamole k&k
200 gram gerookte kipfilet in reepjes
pot cranberry compote

bacon and beer strips:

INGREDIENTEN 4 personen

70 gram bruine suiker
1 flesje bruin bier naar keuze, chimay blue bijvoorbeeld.
450 gram ontbijtspek, in repen niet in rondjes, katenspek of pancetta kan ook, dubbele portie , spreekt voorzich maar ik zeg het maar bij , ook de rest verdubbelen.
2 el knoflook.

Honeypops:

1 kilo kipdij filet bio
200 gram ontbijtspek bio , dan heb je zeker genoeg
30 gram caribbean spice kruiden van JB
200 ml honing mosterdsaus

gevulde cups:

16 salade cups, of hoe heten die dingen, of zoveel als je wilt .

je kan het je zelf heel makkelijk of moeilijk maken qua vulling, het gaat erom dat de vulling past bij het krokantje ( het bakje ) , 6 k & k klaren salades , en klaar.

ik geef wat ideetjes : voor gemiddeld 8 cups per soort.

1: cup champignon :

200 gram kastanje champignons fijn gesnipperd.
100 gram , gekookte ham fijn gesnipperd
1 el, oude geraspte kaas
bakje boursin koken , kruiden
1 el paneermeel
decoratie spul ( bieslook, peterselie etc. )

2: cup carpaccio :

2 pakken carpaccio
1 flesje honing mosterd dressing
1 little gem
1 bakje goede parmezan vlokken

3:pate cup

200 gram goede pate met een lever gehalte van minimaal 30 %
2 el slagroom, ongezoet , ongeklopt.
1 el bruine suiker
1 el. cognac
bakje rood fruit, ( bessen , frambozen )

4:
cup mini garnalen coupe:

200 gram hollandse garnalen
2 el cocktailsaus
2 el creme fraiche
peper en zout uit de molen
1 tl gemberstroop
1 tl parika poeder


Hulpmiddelen & keukengerei
oven
spuitzak
cocktailprikkers
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1438593
Homepage ID
2289241
Teller
390
Bron
90 % eigen, sligro, foodchannel, bbc
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hans3333
Gelegenheid