Bereidingswijze
- Vet de muffinvorm in met de boter en leg de broodrondjes op de bodem.
- Halveer de plakken Serrano ham en leg op elk broodrondje een halve plak ham.
- Snij de tomaatjes doormidden en leg ze aan de zijkant op de ham.
- Dan de kwarteleitjes erop (pas op met openmaken want ze hebben een hele harde eierschaal)
- Garneer met een paar stukjes lente ui of wat bieslook.
- Bak dit 10 tot 15 minuten op 180 graden C. in een voorverwarmde oven.
- Halveer de plakken Serrano ham en leg op elk broodrondje een halve plak ham.
- Snij de tomaatjes doormidden en leg ze aan de zijkant op de ham.
- Dan de kwarteleitjes erop (pas op met openmaken want ze hebben een hele harde eierschaal)
- Garneer met een paar stukjes lente ui of wat bieslook.
- Bak dit 10 tot 15 minuten op 180 graden C. in een voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Spaanse tapas hapje (Huevos al Capote) is niet alleen heerlijk bij een tapas avondje maar doet het ook goed op een buffet, bij een brunch of als amuse bij een dineetje. De kwarteleitjes geven een bijzonder leuk en lekker effect. Voor de toast kun je gewoon witbrood gebruiken om rondjes uit te steken. Als je het jezelf makkelijk wilt maken dan kun je hiervoor ook kant en klare toastrondjes kopen.
Ingrediƫnten
- 12 kwarteleitjes
- 12 kerstomaatjes
- 12 toast rondjes
- 6 plakken Serrano ham
- 1 lente uitje (of een paar sprietjes bieslook)
- (braad)boter
- 12 kerstomaatjes
- 12 toast rondjes
- 6 plakken Serrano ham
- 1 lente uitje (of een paar sprietjes bieslook)
- (braad)boter
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinvorm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1438589
Homepage ID
2066044
Teller
950
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid