Boerenkool en Kip loempia's met dipsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/2015 - 20:28
Bereidingswijze
1. In een mengkom meng je de kip, kool, wortel, ei, suiker, sojasaus en knoflook en laat voor 30 min. staan voor smaken om goed te mengen.
2. Schep 1 e vulling in breedte over de onderste helft van een loempiavel.
3. Rol vel 1 keer rond de vulling.
4. Vouw de uiteindes naar binnen en rol vel verder op.
5. Bestrijk open rand met eiwit en plak dit vast.
6. Doen zoveel olie in een koekenpan zodat de loempia's voor het helft er onder staan tijdens bakken.
7. Bak loempia's op middelhoog vuur voor zo 5-10 min. en keer loempia's en bak verder tot gaar en mooi van kleur.
9. Lek loempia's uit op keukenpapier.

...eten met dipsaus...

Gember soja dipsaus
lichte sojasaus
geraspt gemberwortel
sambal oelek
lente-ui ringetjes

Meng goed.
Afbeelding
Boerenkool en Kip loempia's met dipsaus
Boerenkool en Kip loempia's met dipsaus
Boerenkool en Kip loempia's met dipsaus
Boerenkool en Kip loempia's met dipsaus
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept

Zo lekker kan je ze niet kopen in de supermarkt!
Lekkere loempia's als hapje bij een feestje. Ik serveer dit op oudejaarsavond. 
Ingrediënten
375 g kippengehakt, rul gebakt in olie
2 teentjes knoflook, fijn en met kip gefruit
125 g boerenkool bladeren, in dunne reepjes en gaar gekookt en uitgelekt
3/4 kop geraspte wortel, gaar gekookt
1 ei
1/2 t suiker
2 t vissaus
loempia vellen uit diepvries
eiwit, om randen vast te plakken
olie voor frituren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1438569
Homepage ID
1066450
Teller
178
Bron
Smaakontwikkelaar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deonart
Gelegenheid