Bereidingswijze
Alle ingr. mengen, behalve spek en worst, doorelkaar roeren en metngen met zoveel water van de 2 l. tot een dik beslag. Het moet nog wel van de lepel lopen,als je die schuin houdt. Dek af en zet terzijde,max 24 uur laten staan.
Snij worst in dunne plakjes en spek idem. Voor het bakken evt. nog wat water toevoegen aan het beslag ,als dit te dik is geworden. Op het wafelijzer een beetje vloeibare boter doen,daarna een paar plakjes worst en spek leggen, hierop het beslag gieten (niet te veel) en hierop weer een paar plakjes worst en spek leggen.IJzer dichtdoen en de koek gaar bakken . Na iedere koek het overtollige vet verwijderen met keukenrol.
Snij worst in dunne plakjes en spek idem. Voor het bakken evt. nog wat water toevoegen aan het beslag ,als dit te dik is geworden. Op het wafelijzer een beetje vloeibare boter doen,daarna een paar plakjes worst en spek leggen, hierop het beslag gieten (niet te veel) en hierop weer een paar plakjes worst en spek leggen.IJzer dichtdoen en de koek gaar bakken . Na iedere koek het overtollige vet verwijderen met keukenrol.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Jaren geleden op een kerstmarkt dit gekocht en zelf ook aan de slag gegaan....recept gevonden op Google...geen bron vermelding....
Ingrediƫnten
Benodigdheden: 500 gr. roggemeel, 3 eieren,750 gr.bloem,10 gr. zout, 125 gr. keukenstroop,250 gram bruine suiker, 30 gr. gemalen anijs,ca. 2 l. water,rookspek,metwost,maar ik deed spek en rookworst.
Let op...beslag dag van te voren maken,het mag max. 24 uur staan.
Hulpmiddelen & keukengerei
Wafelijzer, zg. Kniepertjes ijzer (zie foto)
Leuke tips
Het resultaat is een heerlijk gerecht, spek-dikken of spekkedikken genaamd. Beetje lijkend op pannekoek,maar iets taaier vanwege de stroop, kombinatie van zout en zoet. Heerlijk!!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1436863
Homepage ID
1021707
Teller
1912
Bron
Google ....
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid