Bereidingswijze
Eiwit kloppen
Boter smelten
Eerst suiker
Dan gesmolten boter
Dan kopje bijna koud water
Scheutje voor scheutje
Eigeel erbij
Weer water
Als laatste stijfgeklopte eiwit
Met water op de juiste dikte brengen
Met een juslepel in het ijzer gieten, goudbruin laten bakken en gelijk rollen.
De rolletjes in een trommel bewaren. Eerst goed af laten koelen. Tijdens het afkoelen mogen de rolletjes niet tegen elkaar aanliggen, anders worden ze slap.
Boter smelten
Eerst suiker
Dan gesmolten boter
Dan kopje bijna koud water
Scheutje voor scheutje
Eigeel erbij
Weer water
Als laatste stijfgeklopte eiwit
Met water op de juiste dikte brengen
Met een juslepel in het ijzer gieten, goudbruin laten bakken en gelijk rollen.
De rolletjes in een trommel bewaren. Eerst goed af laten koelen. Tijdens het afkoelen mogen de rolletjes niet tegen elkaar aanliggen, anders worden ze slap.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
100.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een recept van mijn oma en ieder jaar rond Kerst en oud en nieuw bakken we rolletjes.
Ingrediënten
 1 pond meel
 4 ½ ons suiker
 3 eieren
 1 ons roomboter
 7 kleine kopjes water
 4 ½ ons suiker
 3 eieren
 1 ons roomboter
 7 kleine kopjes water
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
Wafelijzer
Wafelijzer
Leuke tips
Ook lekker: de rolletjes met slagroom vullen en gelijk serveren.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1435249
Homepage ID
0
Teller
106
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid