Bereidingswijze
Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook en doe er het spek bij en alle kruiden doe er genoeg in want door het boekweit meel wordt de smaak sterk verzwakt
Laat het spek en de kruiden 1 uur zachtjes pruttelen en snij het spek in blokjes
Roer er dan langzaam wat boekweitmeel door zoveel dat het geheel stevig en vast is en proef of er nog zout en peper bij moet want het kan weleens flauw zijn.
Neem een grote platte schaal doe er onder op wat boekweitmeel en daar bovenop de balkenbrij strooi er weer wat boekweitmeel over en doe wat op je handen klop nu de balkenbrij plat en vast pas op is heet dus wees voorzichtig
Laat het af koelen en minstens 24 uur koel staan dan neem een pan en doe daar wat boter in en verhit dit goed snij de balkenbrij in 1 cm dikke plakken en bak ze lekker bruin en dan smullen maar
Breng de bouillon aan de kook en doe er het spek bij en alle kruiden doe er genoeg in want door het boekweit meel wordt de smaak sterk verzwakt
Laat het spek en de kruiden 1 uur zachtjes pruttelen en snij het spek in blokjes
Roer er dan langzaam wat boekweitmeel door zoveel dat het geheel stevig en vast is en proef of er nog zout en peper bij moet want het kan weleens flauw zijn.
Neem een grote platte schaal doe er onder op wat boekweitmeel en daar bovenop de balkenbrij strooi er weer wat boekweitmeel over en doe wat op je handen klop nu de balkenbrij plat en vast pas op is heet dus wees voorzichtig
Laat het af koelen en minstens 24 uur koel staan dan neem een pan en doe daar wat boter in en verhit dit goed snij de balkenbrij in 1 cm dikke plakken en bak ze lekker bruin en dan smullen maar
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Is een recept van mijn moeder dat maakten we met oudjaar en kerst maar dan in grotere hoeveelheden maar het is nog altijd lekker en ik eet het ook veel vaker als alleen opdie dagen
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten:
350 gram vers spek kan een stuk zijn maar ook lappen of blokjes
125 gr gerookte spekblokjes maakt het pittiger maar kun je ook weg laten
Bouillon ongeveer 1 liter kan ook water maar bouillon is lekkerder
Boekweitmeel 1 pak
Boter
Zout vleeskruiden peper nootmuskaat kruidnagel paprika en als je wil knoflook
350 gram vers spek kan een stuk zijn maar ook lappen of blokjes
125 gr gerookte spekblokjes maakt het pittiger maar kun je ook weg laten
Bouillon ongeveer 1 liter kan ook water maar bouillon is lekkerder
Boekweitmeel 1 pak
Boter
Zout vleeskruiden peper nootmuskaat kruidnagel paprika en als je wil knoflook
Hulpmiddelen & keukengerei
Ketel
Pan
snijplank
Mes
Houtenlepel
grote platte schaal hoogte ongeveer 5 cm
Pan
snijplank
Mes
Houtenlepel
grote platte schaal hoogte ongeveer 5 cm
Leuke tips
Maak er kleine stukjes van en doe het op een vlakke grillplaat grillen ook heel lekker maar niet laten verbranden dan smaak het vreselijk
Veel succes
Veel succes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1429617
Homepage ID
2319701
Teller
355
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid