Bereidingswijze
1. Vermeng de boter met de suiker en klop dit cremig
2. Doe de eieren er een voor een bij
3. Doe de zakjes vanille suiker en het aroma erbij
4. Zeef de bloem en de bakking erdoor.
Laat het deeg even staan en doe kleine hoeveelheden met twee lepels in het wafel ijzer
2. Doe de eieren er een voor een bij
3. Doe de zakjes vanille suiker en het aroma erbij
4. Zeef de bloem en de bakking erdoor.
Laat het deeg even staan en doe kleine hoeveelheden met twee lepels in het wafel ijzer
Afbeelding
Aantal personen
50.00
Aantal stuks
50.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is al meer dan 100 jaar oud en wordt over gegeven van moeder op dochter.
Ingrediƫnten
1 kg meel gewone bloem
1/2 kg boter
1/2 kg witte basterd suiker
8 eieren
6 pakjes vanille suiker
2 pakjes bakkin (bakpoeder)
2 kleine flesjes citroen of vanille aroma
1/2 kg boter
1/2 kg witte basterd suiker
8 eieren
6 pakjes vanille suiker
2 pakjes bakkin (bakpoeder)
2 kleine flesjes citroen of vanille aroma
Hulpmiddelen & keukengerei
Wafel ijzer met luikse wafel platen
Leuke tips
In plaats van bloem en bakking kan er ook zelfrijzend bakmeel gebruikt worden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1429019
Homepage ID
2024076
Teller
514
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid