Stroopwafel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/15/2015 - 17:14
Bereidingswijze
Neem 2 pakken stroopwafels (1 pak bewaar je voor de garnering) en hak of snijd deze in kleine stukjes. Klop de slagroom en de klopfix stijf (pas op voor spierpijn) en voeg hier de (reeds losgeklopte) monchou, kaneel, suiker en vanillesuiker aan toe. Proef vooral even goed, want dit is al heerlijk. Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in een pannetje of au ban marie, zodat de stroop lekker kleverig wordt.
Bedek de bodem van een ingevette bakvorm met een deel van de koekkruimels en druk goed aan. Doe hier nu een behoorlijke laag van het monchou-mengsel overheen en strooi wat stroopwafel-brokken eroverheen. Hierna weer de roomkaas, slagroom, enzovoorts. Zet hem nog even in de koelkast om hem op de laten stijven.
Verkruimel voor het serveren de laatste stukjes stroopwafel er overheen. Geniet!
Afbeelding
Stroopwafel
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke taart!
Als je aan het lijnen ben dan zou ik het niet aanraden om daar een stukje van te eten!
Ingrediënten
• 3 pakken stroopwafels
• 600 gram monchou (op kamertemperatuur en even losgeklopt met een lepel)
• 50 gram basterdsuiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• 2 eetlepels kaneel
• 500 ml slagroom
• 2 zakjes klopfix*
• Ingevette bakvorm
Leuke tips
Heel handig, want je kan ze ook een dag op voorrand klaarmaken!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1428609
Homepage ID
2065760
Teller
339
Bron
http://www.culy.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid