Bereidingswijze
1. Maak eerst de bechamelsaus. Smelt de boter in een grote pan op halfhoog vuur. Strooi de bloem erover en roer 1 minuut tot het mengsel licht kleurt. Roer geleidelijk de koude melk door deze roux. Laat de saus al roerend 10 minuten op laag vuur pruttelen tot hij bindt. Voeg het paprikapoeder, de nootmuskaat en wat zout en peper toe. Laat de saus enigszins afkoelen.
2. Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met lichtgezouten kokendwater. Giet hem af, doe hem in een grote kom en voeg de boter, zalm, het bieslook, de helft van de parmezaan en de helft van de bechamelsaus toe. Vermeng alles goed.
3. Verwarm de grill tot matig heet. Vet een ronde ovenschaal van 22 cm doorsnee en minstens 4 cm diep in. Schep de pasta in de schaal en schenk de resterende bechamelsaus erover. Strooi de resterende parmezaan erover.
4. Zet de pastaschotel 15 minuten onder de hete grill, zodat hij goudbruin en knapperig wordt.
2. Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met lichtgezouten kokendwater. Giet hem af, doe hem in een grote kom en voeg de boter, zalm, het bieslook, de helft van de parmezaan en de helft van de bechamelsaus toe. Vermeng alles goed.
3. Verwarm de grill tot matig heet. Vet een ronde ovenschaal van 22 cm doorsnee en minstens 4 cm diep in. Schep de pasta in de schaal en schenk de resterende bechamelsaus erover. Strooi de resterende parmezaan erover.
4. Zet de pastaschotel 15 minuten onder de hete grill, zodat hij goudbruin en knapperig wordt.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak voor hem of haar een heerlijke pasta met zalm! En je zal zeker scoren met dit recept :D
Maar wat had je anders verwacht het is Italiaans! Recepten die met liefde zijn gemaakt! <3 ;)
Maar wat had je anders verwacht het is Italiaans! Recepten die met liefde zijn gemaakt! <3 ;)
Ingrediƫnten
350 g farfalle
80 g, liefst gezouten, plus wat extra om in te vetten
200 g gerookte zalm, in snippers
3 eetl. gesnipperde bieslook
100 g Parmezaanse kaas
zout en peper naar smaak
Voor de bechamelsaus:
50 g boter, liefst gezouten
50 g bloem
5 dl koude volle melk
1/2 theelepel paprikapoeder
snufje versgeraspte nootmuskaat
80 g, liefst gezouten, plus wat extra om in te vetten
200 g gerookte zalm, in snippers
3 eetl. gesnipperde bieslook
100 g Parmezaanse kaas
zout en peper naar smaak
Voor de bechamelsaus:
50 g boter, liefst gezouten
50 g bloem
5 dl koude volle melk
1/2 theelepel paprikapoeder
snufje versgeraspte nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschotel
oven
oven
Leuke tips
Laat de pastaschotel nog 5 minuten rusten: hij wordt dan steviger en is gemakkelijker aan te snijden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1428581
Homepage ID
2065760
Teller
76
Bron
Gino D'Acampo
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid