Bereidingswijze
1. Splits de eieren en zet de rozijnen (optioneel) eventjes in de week.
2. Klop de 4 eierdooiers, de suiker en het zout met een mixer tot een dikke massa.
3. Voeg er de melk en (optioneel) het vanille-extract en de rozijnen aan toe.
4. Voeg er de zelfrijzende bloem al roerend aan toe en voeg tot slot wat gesmolten boter toe aan het beslag.
5. Klop de 5 eiwitten zeer stijf en schep de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het pannenkoekenbeslag.
6. Zet een pan op een zacht vuur en laat heet worden. Smelt een klontje boter en doe het pannenkoekenbeslag in de pan. Laat goudgeel bakken.
7. Draai dan de "dikke" pannenkoek voorzichtig om en verscheur deze vervolgens met behulp van 2 vorken in kleine stukjes. Haal uit de pan en herhaal dit tot het pannenkoekenbeslag volledig gebakken is.
2. Klop de 4 eierdooiers, de suiker en het zout met een mixer tot een dikke massa.
3. Voeg er de melk en (optioneel) het vanille-extract en de rozijnen aan toe.
4. Voeg er de zelfrijzende bloem al roerend aan toe en voeg tot slot wat gesmolten boter toe aan het beslag.
5. Klop de 5 eiwitten zeer stijf en schep de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het pannenkoekenbeslag.
6. Zet een pan op een zacht vuur en laat heet worden. Smelt een klontje boter en doe het pannenkoekenbeslag in de pan. Laat goudgeel bakken.
7. Draai dan de "dikke" pannenkoek voorzichtig om en verscheur deze vervolgens met behulp van 2 vorken in kleine stukjes. Haal uit de pan en herhaal dit tot het pannenkoekenbeslag volledig gebakken is.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Doe eens iets totaal anders met een pannenkoek en serveer je gebak in een hartvormig bordje! <3
Like/deel de 2 Delicious FB pagina of volg de Wordpressblog: http://2deliciouskookblog.wordpress.com/
- Een blog met een verzameling recepten die ik heb klaargemaakt, bron word steeds vermeld | Foto's & Lay-out's ©Van Rysselberghe Y.
Like/deel de 2 Delicious FB pagina of volg de Wordpressblog: http://2deliciouskookblog.wordpress.com/
- Een blog met een verzameling recepten die ik heb klaargemaakt, bron word steeds vermeld | Foto's & Lay-out's ©Van Rysselberghe Y.
Ingrediënten
5 eieren Mamie Poule®
50 g suiker Mountain®
1 snuifje zout
0,5 l halfvolle melk Milsa®
een druppel vanille-extract (optioneel)
150 g zelfrijzende bloem Albona®
60 g boter Marc Guiselin®
2 el poedersuiker (optioneel)
1 bokaal appelcompote Queen's Jewel®
100 g rozijnen (optioneel)
50 g suiker Mountain®
1 snuifje zout
0,5 l halfvolle melk Milsa®
een druppel vanille-extract (optioneel)
150 g zelfrijzende bloem Albona®
60 g boter Marc Guiselin®
2 el poedersuiker (optioneel)
1 bokaal appelcompote Queen's Jewel®
100 g rozijnen (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan
Leuke tips
8. Serveer de pannenkoek met poedersuiker (optioneel) en warme of koude appelcompote.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1428505
Homepage ID
2065760
Teller
260
Bron
Aldi
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid