Bereidingswijze
Begin met de komkommersalade, snij met een dunschiller of een kaasschaaf dunnen plakken. Omdat ik de schil laat zitten voor de kleur gooi ik het eerste plakje weg. Snij vervolgens van deze plakken dunne sliertjes, je krijgt een soort spaghetti van komkommer. Meng 1 eetlepel ponzu (de andere eetlepel gebruik je later) met slasaus en schiet dit over de komkommer, maak af met een beetje zwarte peper naar smaak en zet het even weg.
Snij de ui ultra fijn of zo grof als je wilt, persoonlijk hou ik van ultra fijn, houdt het een beetje subtiel je wilt tenslotte dat de smaak van de zalm blijft overheersen. Meng 1 eetlepel miso met 1 eetlepel ponzu.
Snij de zalm, persoonlijk hou ik meer van een soort van kleine blokjes zodat de zalm goed tot zijn recht komt, anders kan je het net zo goed in de blender gooien (lees ook mijn blog).
Meng de zalm met de uien en de dressing, voeg gedroogde peper naar smaak toe.
Et voila je kunt het bord opmaken, zie bovenstaande foto. Nog 1 tip zorg dat je de salade van komkommer een beetje uitlekt, anders wordt het zalmtartaar in een soepje. Eet smakelijk!
Snij de ui ultra fijn of zo grof als je wilt, persoonlijk hou ik van ultra fijn, houdt het een beetje subtiel je wilt tenslotte dat de smaak van de zalm blijft overheersen. Meng 1 eetlepel miso met 1 eetlepel ponzu.
Snij de zalm, persoonlijk hou ik meer van een soort van kleine blokjes zodat de zalm goed tot zijn recht komt, anders kan je het net zo goed in de blender gooien (lees ook mijn blog).
Meng de zalm met de uien en de dressing, voeg gedroogde peper naar smaak toe.
Et voila je kunt het bord opmaken, zie bovenstaande foto. Nog 1 tip zorg dat je de salade van komkommer een beetje uitlekt, anders wordt het zalmtartaar in een soepje. Eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit gerecht afgelopen kerst voor het eerst geemaakt. Toen mij door meerdere mensen naar het recept werd gevraagd wist ik deze houden we er in. Groter compliment kan je niet krijgen.
Ingrediënten
Gerookte zalmtartaar op een bedje van komkommersalade.
100 gram gerookte zalm per portie
1/2 komkommer
2 eetlepels ponzu (toko)
1 eetlepel slasaus
1 ui (ongeveer 1 eetlepel fijngesneden ui per portie)
1 eetlepel Miso salade dressing (toko)
Zwarte peper uit de molen
Gedroogde rode peper uit de molen
Kapperappeltjes
Verse dille
100 gram gerookte zalm per portie
1/2 komkommer
2 eetlepels ponzu (toko)
1 eetlepel slasaus
1 ui (ongeveer 1 eetlepel fijngesneden ui per portie)
1 eetlepel Miso salade dressing (toko)
Zwarte peper uit de molen
Gedroogde rode peper uit de molen
Kapperappeltjes
Verse dille
Hulpmiddelen & keukengerei
Hartvormige steekvorm (ik heb er eentje zelf gemaakt van karton, dit karton heb ik voor de hygiëne bekleed met folie).
Dunschiller of kaasschaaf
Dunschiller of kaasschaaf
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1427937
Homepage ID
2305871
Teller
124
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid