Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Pers de citroen en splits de eieren. Roer de vloeibare bak en braad met de suiker tot een romig mengsel. Meng de eidooiers met de melk en 3 eetlepels citroensap erdoor. Meng de bloem met allesbinder en bakpoeder en schep erdoor.
Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes. Schep het beslag erin en bak ca. 25 minuten in de oven. Laat de cupcakes licht afkoelen.
Klop het eiwit met de poedersuiker, ½ koffielepel citroensap en het zout stijf in een brandschone kom. Verdeel het meringuemengsel over de cupcakes en laat onderin de oven nog eens ca. 10-15 minuten bakken. Haal de cupcakes uit de oven en laat afkoelen. Garneer met de amarenakersen en siroop en serveer in papieren muffinhouder.
De meringuetopping is makkelijk te maken. Let wel op dat het mengsel niet in contact komt met water. Je kan je cupcake leuk versieren met meringue. Gebruik eventueel een spuitzak met een kartelmond om het extra feestelijk te maken.
Propointswaarde: 6
Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes. Schep het beslag erin en bak ca. 25 minuten in de oven. Laat de cupcakes licht afkoelen.
Klop het eiwit met de poedersuiker, ½ koffielepel citroensap en het zout stijf in een brandschone kom. Verdeel het meringuemengsel over de cupcakes en laat onderin de oven nog eens ca. 10-15 minuten bakken. Haal de cupcakes uit de oven en laat afkoelen. Garneer met de amarenakersen en siroop en serveer in papieren muffinhouder.
De meringuetopping is makkelijk te maken. Let wel op dat het mengsel niet in contact komt met water. Je kan je cupcake leuk versieren met meringue. Gebruik eventueel een spuitzak met een kartelmond om het extra feestelijk te maken.
Propointswaarde: 6
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak indruk op je partner door het maken van heerlijke cupcakes. Dit kleine taartje is een ware traktatie die de liefde zo doet opbloeien. Valentijnsdag wordt echt een feest!
Ingrediënten
1 hele Citroen
2 middelgrote eieren
50 ml Bak- en braadvet, vloeibaar, light (51% vet)
40 g Kristalsuiker
80 ml Melk, mager
100 g Bloem
30 g Allesbinder
2 koffielepel(s) Bakpoeder
45 g Poedersuiker
1 snufje Zout
60 g Kersen uit blik, op siroop, (6 amarenakersen)
1 koffielepel(s) Stroop, stroop uit pot amarenakersen
2 middelgrote eieren
50 ml Bak- en braadvet, vloeibaar, light (51% vet)
40 g Kristalsuiker
80 ml Melk, mager
100 g Bloem
30 g Allesbinder
2 koffielepel(s) Bakpoeder
45 g Poedersuiker
1 snufje Zout
60 g Kersen uit blik, op siroop, (6 amarenakersen)
1 koffielepel(s) Stroop, stroop uit pot amarenakersen
Hulpmiddelen & keukengerei
Eventueel spuitzak met kartelmond.
Muffinvorm
Eventueel papieren muffinhouder
Muffinvorm
Eventueel papieren muffinhouder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1427873
Homepage ID
2287741
Teller
81
Bron
Weightwatchers en mijzelf
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid