Thaise worstenbroodjes met vissaus dip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/30/2014 - 10:14
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 ËšC. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Meng voor de vulling het gehakt met het losgeklopte eiwit, het sjalotje, de knoflook, de koriander, 1 eetl. vissaus en de helft van de hoeveelheid gember, chilipeper en limoenrasp.
3. Je kunt de vulling op een vierkant plakje bladerdeeg leggen en deze met de punten naar elkaar toevouwen zodat je een driehoekje krijgt of: het bladerdeegplakje in de lengte doorsnijden (je hebt dan twee lange strookjes) en deze opvouwen, zodat je een soort vierkantjes krijgt. 
4. Druk het bladerdeeg eerst met je vinger dicht en druk het dan met een vork stevig aan zodat je ook het tandpatroon van de vork ziet.
5. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegcreaties ermee.
6. Strooi de geroosterde sesamzaadjes over de bladerdeegrolletjes.
7. Bak 15 à 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Hemelse dipsaus
Meng de rest van de gember, rode peper en limoenrasp door 2eetl. vissaus en de sesamolie en laat even intrekken.
Afbeelding
Thaise worstenbroodjes met vissaus dip
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze bladerdeegsensatie kun je ook prima ruim voor de feestgelegenheid maken (ik maak ze dit jaar voor Oud en Nieuw), invriezen en op de dag zelf ontdooien en opwarmen in de oven. 
Ingrediënten
• pakje bladerdeeg• 1 eetl. geroosterd sesamzaad• 100 g rundergehakt• 1 teentje knoflook, geplet• stukje verse gember van ca. 1 cm, fijngehakt• 1 chilipepertje, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden• geraspte schil van 1 limoen• 3 eetl. Thaise vissaus (nam pla)• 1 eetl. verse koriander, fijngehakt• 1 sjalotje, fijngesnipperd• 1 ei• 1 eetl. sesamolie
Leuke tips
Serveer met de dipsaus uit dit recept, met sojasaus of met chilisaus.
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1426861
Homepage ID
1943179
Teller
925
Bron
Dille en Kamille
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
francien_opdebeker
Gelegenheid