Bereidingswijze
Voeg het water, de boter en de suiker toe aan de wittebroodmix en kneed het geheel met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Laat het deeg circa 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Verdeel het gehakt in 12 stukken van ongeveer 40 gram en maak hier worstjes van.
Kneed het gerezen deeg goed door.
Verdeel het in 12 gelijke stukken en draai hier bolletjes van.
Druk de bolletjes plat en leg op iedere deegcirkel een worstje.
Vouw het deeg dicht zodat het worstje helemaal is ingepakt
Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de ingevette bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
Laat de worstenbroodjes nu nog 45 minuten rijzen afgedekt met plastic of een keukendoek.
Verwarm de oven voor (Electr. oven 220 graden C, Heteluchtoven: 200 graden C, Gasoven stand 5-6)
Bestrijk de worstenbroodjes nogmaals met ei.
Plaats de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Laat het deeg circa 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Verdeel het gehakt in 12 stukken van ongeveer 40 gram en maak hier worstjes van.
Kneed het gerezen deeg goed door.
Verdeel het in 12 gelijke stukken en draai hier bolletjes van.
Druk de bolletjes plat en leg op iedere deegcirkel een worstje.
Vouw het deeg dicht zodat het worstje helemaal is ingepakt
Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de ingevette bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
Laat de worstenbroodjes nu nog 45 minuten rijzen afgedekt met plastic of een keukendoek.
Verwarm de oven voor (Electr. oven 220 graden C, Heteluchtoven: 200 graden C, Gasoven stand 5-6)
Bestrijk de worstenbroodjes nogmaals met ei.
Plaats de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Afbeelding
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een erg gemakkelijk, smakelijk recept
Ingrediënten
1 pak mix voor witbrood (Koopmans, 450 gr.)
275 ml. handwarm water
20 gr. boter of margarine
10 gr. witte basterdsuiker
500 gr. gekruid half om half gehakt (gemengd met ei en paneermeel)
1 losgeklopt ei
275 ml. handwarm water
20 gr. boter of margarine
10 gr. witte basterdsuiker
500 gr. gekruid half om half gehakt (gemengd met ei en paneermeel)
1 losgeklopt ei
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer met deeghaken; plastic folie of een keukendoek om af te dekken tijdens het rijzen
Bereidingstijd
60-120 min
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1426639
Homepage ID
1250931
Teller
207
Bron
Zandley
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid