Feestelijk BOB aperitief met gember

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/14/2014 - 13:55
Bereidingswijze
Breng een deel van het water aan de kook en los de suiker erin op.Schil de gember en snijd in kleine stukken, maal vervolgens fijn.
Pers de citroenen, gebruik sap + velletjes + eventuele pitten.
Snijd het vanillestokje open, schraap de zaadjes eruit, gebruik zaadjes èn stokje.
Meng alles  in een grote schaal of pan en zet koel weg voor 24 uur.
Zeef de drank en schenk in flessen of karaffen.

Proost!
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een familierecept van een franse vriendin. Deze week gemaakt en het was op, voordat ik eraan dacht om een foto te maken. Heerlijk fris en  speciaal, welkome afwisseling van de jus d'orange.
Ingrediënten
2 liter water, 300 g verse gember, 1 citroen, 1 limoen, 200 g suiker, 1 theelepel oranjebloesemwater, 1 vanillestokje, 1 afgestreken  theelepel kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer, fijne zeef
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Recept ID
1426325
Homepage ID
1332910
Teller
370
Bron
vriendin
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ecureuil
Gelegenheid