Limoncello

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/05/2014 - 09:41
Bereidingswijze
Was en schil alle citroenen. Vermijd het witte deel, dit is bitter. Vul de flessen met wodka en de schillen, en laat deze ongeveer 20 dagen rusten op een donkere plaats zoals de kelder of een voorraadkast. Na 20 dagen breng je 1 liter water aan de kook, en lost de suiker hierin op. Laat dit een beetje inkoken zodat je een suikersiroop krijgt, maar zorg ervoor dat deze niet te dik is. Mix de suikersiroop met de citroenwodka mix, en doe dit terug in de flessen. Laat het weer rusten. Hoe langer je het laat rusten, hoe meer smaak de likeur krijgt. Rol af en toe de flessen tussen je handen om de inhoud wat te bengen. Serveer ijskoud in een klein glaasje. 
Afbeelding
Limoncello
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn moeder is dol op limoncello. In de zomer als koud drankje en af en toe een nipje. Maar het is heel gemakkelijk om zelf te maken, ook voor bij een dessert met kerst of oud en nieuw!
Ingrediënten
10 tot 12 citroenen, die niet behandeld zijn met bestrijdingsmiddelen en een dikke schil hebben.
500 gram suiker
1 liter wodka van goede kwaliteit
1 liter water
Hulpmiddelen & keukengerei
Mooie flessen om de likeur in te doen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1425931
Homepage ID
2268702
Teller
4733
Bron
Mix van een aantal bestaande recepten
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
BrittLeeman
Gelegenheid