Parelhoen met sinasappeldadelsalsa

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/01/2014 - 11:12
Bereidingswijze
De Parelhoen
Snijd de lente-ui in grove stukken. Leg de boutjes in een ruime pan met de lente-ui, de sinaasappelrasp, de steranijs en het kaneelstokje. Schenk er zoveel water bij dat de boutjes net onder staan. Laat een half uur zachtjes doorkoken en vervolgens afkoelen in de bouillon. Haal de bouten uit de bouillon,  dep ze droog met wat keukenpapier. Bestrijk ze met olie en rooster ze tot het vel goudbruin en knapperig is. 

De Salsa
Snijd de schil van de sinaasappel zo ruim af dat je ook de  witte schil verwijdert. Snijd nu met een scherp mesjes de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Verwijder de  pitten uit de dadels en snijd ze in stukjes. Rooster de pistachenootjes, tenzij kakelvers van de noten- kraam, nog even kort in een droge hete koekenpan. Snijd de peterselie grof. Hussel alles om en breng op smaak met de peterselie, chilivlokken, knisperend zeezout en een flinke scheut lekkere olijfolie.  
Afbeelding
Parelhoen met sinasappeldadelsalsa
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit winterse BBQ-gerecht is te vinden in het nieuwste kookboek van Mme Charlotte, 'Het grote BBQ-boek voor vrouwen'. Vind je dit recept leuk? Bekijk dan ook de andere recepten of lees de recensie! 
Ingrediënten
Voor de parelhoen
1 bosje lente­ui
8 parelhoenboutjes
rasp van  1 (biologische)  sinaasappel
2­3 steranijs
1 kaneelstokje

Voor de salsa
4 sinaasappels
een hand dadels
100 g pistachenootjes
bladpeterselie
rode pepervlokken
grof zeezout
olijfolie  (extra vierge)
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1425791
Homepage ID
2268702
Teller
276
Bron
Het grote BBQ-boek voor vrouwen - Mme Charlotte
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
BrittLeeman
Gelegenheid