Bereidingswijze
Maak het deeg: eieren goed door elkaar roeren, meng tomatenpuree met 20% water. Bloem in een schaal en tomatenpuree mengsel en ei toevoegen. Kneed dit tot een stevig deeg. Rol het deeg DUN uit op een met bloem bestuifde plank (anders plakt het) en steek er vormpjes uit met een hartjes vormpje voor koekjes (te koop in kookwinkel of supermarkt). Zorg dat je een even getal houd.
Ui snipperen en met gehakt en fijn gehakte buffel mozzarella mengen. Op smaak brengen met peper, zout, paprikapoeder en oregano.
Leg de hartjes neer en schep er een hoeveelheid vulling op. Bestrijk de randjes met eiwit. Leg er een tweede hartje op en druk de randjes stevig aan met een vork. Neem een pan en vul royaal met water, zout toevoegen en kook ze in ongeveer 9 minuten mooi gaar. NB: houd het deeg dun! Het is bij goede ravioli de bedoeling dat je de vulling proeft en niet alleen deeg.
Maak saus. Pan nemen en knoflookteen halveren en boden en rand van de pan met beide helften insmeren. Zo krijgt de saus smaak. Wijn toevoegen, laten koken, geraspte oude kaas toevoegen, flink roeren zodat kaas smelt en op laag vuur zetten. Roomkaas toevoegen en blijven roeren. Saus wordt nu dikker. Op smaak brengen met peper, indien nodig een snufje zout en oregano. Om de saus meer te binden beetje maizena toevoegen. Paar verse salie blaadjes kort bakken in olijfolie zodat de smaken vrijkomen (hoeft niet, maar wordt zo alleen maar lekkerder).
Voorverwarmde borden nemen, ravioli erin scheppen, warme saus eroverheen gieten, salieblaadjes erop leggen en smullen maar!
Ui snipperen en met gehakt en fijn gehakte buffel mozzarella mengen. Op smaak brengen met peper, zout, paprikapoeder en oregano.
Leg de hartjes neer en schep er een hoeveelheid vulling op. Bestrijk de randjes met eiwit. Leg er een tweede hartje op en druk de randjes stevig aan met een vork. Neem een pan en vul royaal met water, zout toevoegen en kook ze in ongeveer 9 minuten mooi gaar. NB: houd het deeg dun! Het is bij goede ravioli de bedoeling dat je de vulling proeft en niet alleen deeg.
Maak saus. Pan nemen en knoflookteen halveren en boden en rand van de pan met beide helften insmeren. Zo krijgt de saus smaak. Wijn toevoegen, laten koken, geraspte oude kaas toevoegen, flink roeren zodat kaas smelt en op laag vuur zetten. Roomkaas toevoegen en blijven roeren. Saus wordt nu dikker. Op smaak brengen met peper, indien nodig een snufje zout en oregano. Om de saus meer te binden beetje maizena toevoegen. Paar verse salie blaadjes kort bakken in olijfolie zodat de smaken vrijkomen (hoeft niet, maar wordt zo alleen maar lekkerder).
Voorverwarmde borden nemen, ravioli erin scheppen, warme saus eroverheen gieten, salieblaadjes erop leggen en smullen maar!
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben gek op de Italiaanse keuken vanwege zijn eenvoud en dus ongecompliceerde smaken. Maak deze leuke rode ravioli hartjes en serveer ze aan your love of your life. Dan kan de dag der liefde niet meer stuk! Dit is voldoende voor 2 personen. Smullen dus ;) :P
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
250 gr bloem
2 eieren
Water
1 el tomatenpuree
Voor de vulling:
200 gr gehakt HOH
1 ui
75 gr buffel mozzarella
1x eiwit van 1 ei (scheiden)
Oregano
Paprika poeder mild
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Voor de saus:
250 ml lichte droge rode wijn of rose (italiaans)
1 teentje knoflook
75 gr geraspte oude kaas
100 gr verse roomkaas met kruiden
Oregano
Vers gemalen zwarte peper
Snufje zeezout
Maizena
Salie blaadjes en olijfolie
250 gr bloem
2 eieren
Water
1 el tomatenpuree
Voor de vulling:
200 gr gehakt HOH
1 ui
75 gr buffel mozzarella
1x eiwit van 1 ei (scheiden)
Oregano
Paprika poeder mild
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Voor de saus:
250 ml lichte droge rode wijn of rose (italiaans)
1 teentje knoflook
75 gr geraspte oude kaas
100 gr verse roomkaas met kruiden
Oregano
Vers gemalen zwarte peper
Snufje zeezout
Maizena
Salie blaadjes en olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
2 pannen, plank, hartjesvorm
Leuke tips
Lekker met een verse salade met rucola, verse kruiden en dressing.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1419911
Homepage ID
1987700
Smaak
H
Teller
389
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid