Bereidingswijze
Verhit olie tot 180 graden.
Doop de ijsschep in het bakje water en vorm een "oliebol" en bak hem aan alle kanten goed bruin en gaar
Doop de ijsschep in het bakje water en vorm een "oliebol" en bak hem aan alle kanten goed bruin en gaar
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echt heerlijke hollandse oliebollen met een zachte zoete smaak
Ingrediƫnten
1 kg. bloem,
ongeveer 0,8 liter melk,
2 zakjes gist (dr. oetker/RUF),
1 tl. zout,
50 gr. suiker,
15 verse lychees
1 navelsinasappel
stukje schil van de sinaasappel
ongeveer 0,8 liter melk,
2 zakjes gist (dr. oetker/RUF),
1 tl. zout,
50 gr. suiker,
15 verse lychees
1 navelsinasappel
stukje schil van de sinaasappel
Hulpmiddelen & keukengerei
scherp keukenmes
beslagkom
theedoek
grote pan met zonnebloem olie (4 liter )
beslagkom
theedoek
grote pan met zonnebloem olie (4 liter )
Leuke tips
Een beetje poedersuiker er over
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1419738
Homepage ID
2202768
Smaak
Z
Teller
74
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de lychees en ontpit ze door het fruit in te snijden rondom de pit.
snij de lychees in kleine stukjes ( maximaal 0,5 cm)
Pel de navelsinaasappel en snij het fruit in reepjes.
Na het snijden het vocht van de snijplank weglaten lopen, anders wordt het beslag te dun.
Haal een stukje schil over de rasp en voeg ongeveer een thelepel rasp toe aan het geheel.
Fruit na het snijden NIET afdrogen, maar zo in de beslagkom doen
Als u meer fruit gebruikt, dan de hoeveelheid melk verminderen om een stevig beslag te krijgen
Meng alle ingredienten goed tot er een dik beslag is.
Laat het beslag minstens een uur rijzen in een afgedekte teil (met theedoek ).
.
snij de lychees in kleine stukjes ( maximaal 0,5 cm)
Pel de navelsinaasappel en snij het fruit in reepjes.
Na het snijden het vocht van de snijplank weglaten lopen, anders wordt het beslag te dun.
Haal een stukje schil over de rasp en voeg ongeveer een thelepel rasp toe aan het geheel.
Fruit na het snijden NIET afdrogen, maar zo in de beslagkom doen
Als u meer fruit gebruikt, dan de hoeveelheid melk verminderen om een stevig beslag te krijgen
Meng alle ingredienten goed tot er een dik beslag is.
Laat het beslag minstens een uur rijzen in een afgedekte teil (met theedoek ).
.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid