Bereidingswijze
Doe de oliebollenmix in een grote kom (plastic kom, koelt minder snel af), samen met een scheutje citroen en een snufje zout.
Dit met de deeghaken mixen totdat je een glad beslag krijgt en er draden langs de kanten te zien zijn tijdens het mixen. Tijdens het mixen, doe je de zachte boter bij de mix.
Rozijnen als een dekje over het beslag doen, natte en warme theedoek over de kom; 15 minuten rijzen.
Vlak voor het einde van de 15 minuten de appel schillen en in kleine blokjes snijden. De appelstukjes met de rozijnen goed door het beslag mixen.
Daarna weer een warme theedoek over de kom, 45 minuten rijzen. Na het rijzen, even de kom laten klappen; het deeg zakt in, maar iedere luchtbel verdeelt zich in meerdere luchtbellen.
Het bakken gaat in Zonnebloemolie op 180 graden.
Met een ijsschep in het water, daarna bolletje maken uit het deeg en in de pan doen. 4 a 5 minuten bakken. Na iedere bol, even de schep in het water.
Dit met de deeghaken mixen totdat je een glad beslag krijgt en er draden langs de kanten te zien zijn tijdens het mixen. Tijdens het mixen, doe je de zachte boter bij de mix.
Rozijnen als een dekje over het beslag doen, natte en warme theedoek over de kom; 15 minuten rijzen.
Vlak voor het einde van de 15 minuten de appel schillen en in kleine blokjes snijden. De appelstukjes met de rozijnen goed door het beslag mixen.
Daarna weer een warme theedoek over de kom, 45 minuten rijzen. Na het rijzen, even de kom laten klappen; het deeg zakt in, maar iedere luchtbel verdeelt zich in meerdere luchtbellen.
Het bakken gaat in Zonnebloemolie op 180 graden.
Met een ijsschep in het water, daarna bolletje maken uit het deeg en in de pan doen. 4 a 5 minuten bakken. Na iedere bol, even de schep in het water.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker oliebollenrecept van onze buurman de bakker!
Ingrediƫnten
Pak Koopmans Oliebollen mix lekker luchtig
500 ml handwarm (ietsjes warmer) water
Scheutje citroensap
Snufje zout
250g gewelde rozijnen
1 goudrenet appel
Klontje (25g ofzo) boter (zacht maken met magnetron, maar niet smelten)
Zonnebloem olie
500 ml handwarm (ietsjes warmer) water
Scheutje citroensap
Snufje zout
250g gewelde rozijnen
1 goudrenet appel
Klontje (25g ofzo) boter (zacht maken met magnetron, maar niet smelten)
Zonnebloem olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer, beslagkom, goede ijsschep (met ijzeren tandwiel), frituurpan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1419207
Homepage ID
637376
Smaak
Z
Teller
67
Bron
Peter S.
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rozijnen in een kom met warm/heet water zetten om te wellen (15 minuten wellen)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid