Bereidingswijze
Zet olie in een koekepan op het vuur.
Als de olie goed heet is: peper en knoflook toevoegen
Even aanbakken.
Bleekselderij toevoegen
even aanbakken
Gesneden verse spinazie toevoegen.
even aanbakken
Als de spinazie geslonken is: vuur uit zetten.
Tonijn toevoegen en door elkaar roeren
De pan even laten rusten
De ovenschotel met de bladerdeeg bedekken
Mix de eieren en de creme fraiche door elkaar met een mixer.
Voeg zout en peper toe
Voeg oregano toe
Mix dit nogmaals
Schep het spinazie/bleekselderij goedje eruit, in de ovenschotel.
Daarover heen citroen/limoensap besprenkelen.
Schenk het ei/cemefraiche mengsel erover heen.
Strooi 125 gram geraspte kaas erover heen.
Een dikke laag kaas is goed!
30 minuten 200 graden in de oven
Heerlijk!
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke pittige ovenschotel met spinazie, tonijn en creme fraiche.
Ingrediƫnten
6 plakken bladerdeeg
3/4 zak spinazie
2 stengels bleekselderij
1 blik tonijn (moot)
125 ml creme fraiche
1 rode peper (eventueel madame jeanette voor de liefhebbers)
teentjes knoflook (naar smaak ik gebruik 2 a 3)
125 gr geraspte kaas
2 eieren
oregano (vers)
limoen/ citroensap
peper/zout
3/4 zak spinazie
2 stengels bleekselderij
1 blik tonijn (moot)
125 ml creme fraiche
1 rode peper (eventueel madame jeanette voor de liefhebbers)
teentjes knoflook (naar smaak ik gebruik 2 a 3)
125 gr geraspte kaas
2 eieren
oregano (vers)
limoen/ citroensap
peper/zout
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
ovenschotel 4 personen
koekenpan
mixer
mixkom
ovenschotel 4 personen
koekenpan
mixer
mixkom
Leuke tips
Verse sinaasappel sap
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1419067
Homepage ID
2191922
Smaak
H
Teller
164
Bron
Inspiratie opgedaan van Selma ook actief op smulweb!
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontdooi 6 velletjes bladerdeeg: leg ze los van elkaar op tafel
Snijd de pepers en knoflook
Snijd de spinazie en bleekselderij
Zet de oven aan op 200 graden
Snijd de pepers en knoflook
Snijd de spinazie en bleekselderij
Zet de oven aan op 200 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid