Bereidingswijze
Din doun je bonen in n pazende panne en zet ze weer op mit vris wotter. Wieders doun je de ziede deurwozzen spek der bie tou. Din brengen je t spul aan de kook en loaten t om en bie n uur en n ketaaier kaalm en bedachtzoam goaren. In tussentied schillen je d` eerappels en snieden der blokkies van. Dit doun je din soamen mit de drij worsten en de gerookte gezolte zwiene binke bie de dreuge bonen. Din loat je t nog n vatteg menuten mitkoken. Noa t goaren t spek en worst en de gerookte gezolte zwiene binke der uutnemen en t op n waarme stee hìnleggen. Dreuge bonen en eerappels deur n kaander stampen en zo neudeg op smoak brengen mit wat peper en zolt. t Oog eet aaltied mit, vandoar dat je van dit feestmoal wat moois moaken kinnen deur dreuge bonen mit toubeheuren te serveren op n vlakke schuddel. Smoakelk eten!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Stampot Dreuge bonen van mien moe.
Mien waikschilde bonen dij kommen zo slecht op` zingt Ede Staal. De kritische luusteraar
zel zuk zunder twievel ofvroagen of t ook bekìnd is dat der ook haardschilde
bonen bestoan. Nou, dit is wizze t gevaal. Waikschilde binnen bievubbeld prinsessebonen,
sperziebonen en Oldambtster Witte. Van haardschilde kommen de broene,
strogele en citrounbonen.
Hier t dreuge bonenrecept van mien moe.
Mien waikschilde bonen dij kommen zo slecht op` zingt Ede Staal. De kritische luusteraar
zel zuk zunder twievel ofvroagen of t ook bekìnd is dat der ook haardschilde
bonen bestoan. Nou, dit is wizze t gevaal. Waikschilde binnen bievubbeld prinsessebonen,
sperziebonen en Oldambtster Witte. Van haardschilde kommen de broene,
strogele en citrounbonen.
Hier t dreuge bonenrecept van mien moe.
Ingrediënten
Ingrediënten.
Veur vaar personen hebben je t volgende neudeg: n pond dreuge Grunneger waikschilde bonen, roem wotter mit wat zolt, n pond deurwozzen spek, n kilo eerappels, drij dreuge metworsten en peper en zolt.
Veur vaar personen hebben je t volgende neudeg: n pond dreuge Grunneger waikschilde bonen, roem wotter mit wat zolt, n pond deurwozzen spek, n kilo eerappels, drij dreuge metworsten en peper en zolt.
Hulpmiddelen & keukengerei
1 grote kookpan.
1 keuken schaar.
1 keuken schaar.
Leuke tips
lekker mit plak gebakken spek en een gerookte gezolte zwiene binke ( die je eem mit kookt hebt op de bonen )
Smoakelk eten!
Smoakelk eten!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1418442
Homepage ID
2002787
Smaak
A
Teller
4929
Bron
kookte mijn moeder altijd nieuw jaars dag
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
struup de bonen van t droad òf en was ze goud en sekuur. Zet ze n nacht in n schuddel mit roem wotter te waiken. Noa n nacht wellen gaiten je t waikwotter der vanòf.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid