Tournedos met gekarameliseerde witlof en Danish-blue mayonai

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/30/2013 - 13:00
Bereidingswijze
1) Laat de tournedos van tevoren op kamertemperatuur komen en bestrooi dit met wat peper en zout.
2) Verdeel de witlof in blaadjes en bak deze samen met de basterdsuiker in de helft van de boter tot deze mooi gekarameliseerd zijn.
3) Verwarm in een steelpannetje de rest van de boter met de danish blue en smelt dit op een medium vuur.
4) Meng de mayonaise met de gesmolten danich blue tot een mooi geheel.
5) Bak ondertussen de tournedos op hoog vuur in circa 3-4 minuten per kant mooi goudbruin. Wikkel deze daarna in de aluminiumfolie en laat 5 minuten nagaren.
6) Doe de aardappelpuree op een bord. Leg hier wat blaadjes witlof op en leg de tournedos hier bovenop. De mayonaise kunt u apart serveren.
Afbeelding
Tournedos met gekarameliseerde witlof en Danish-blue mayonai
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tournedos, maar dan nét even anders. De combinatie van tournedos, witlof en danish-blue is waanzinnig!
Ingrediënten
4 tournedos á 200 gram
4 stronkjes witlof
1 eetlepel bastersuiker
1 eetlepel boter
200 ml Mayonaise (eventueel zelf gemaakt)
50 gram Danish blue kaas
Aardappelpuree
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpan, Grillpan, Wok
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1417610
Homepage ID
2084059
Smaak
R
Teller
496
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
beefensteak
Gelegenheid