Bereidingswijze
Beleg de bodem van een hart vormig bakblik (ca. 22 cm Ø) met bakpapier. Splits 2 eieren. Klop 2 eiwitten, 2 el koud water en een snufje zout stijf. Voeg geleidelijk 75 gr. suiker en de vanilla suiker toe. Voeg de 2 eidooiers een voor een aan toe en roer het mengsel na elk toegevoegd ei stevig door. Strijk het beslag egaal in de vorm. Bak de taartbodem 15-20 minuten in een voorverwarmde oven hetelucht 150° Cel. Laat hem daarna goed afkoelen.
Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Leg de onderste taartbodem terug in het bakblik. Pers de citroenen uit en rasp de schil van 1 citroen. Week de gelatine in koud water. Splits 4 eieren. Roer 4 eidooiers, 3 el citroensap, de geraspte citroenschil en 100 gr.suiker tot een crème. Druk de gelatine uit en laat hem op een laag vuur smelten. Roer 3 el wijn lepel voor lepel door de gelatine en voeg het geheel aan de rest van de wijn toe. Roer het megsel door de eidooiercrème. Zet het mengsel ca. 8 min. koud weg tot het begint te geleren.
Klop 2 van de overgebleven eiwitten stijf en klop daarna de slagroom stijf. Voeg eerst het eiwit en daarna de slagroom aan de wijncrème toe. Strijk dit mengsel op de bodem in het bakblik. Leg de tweede bodem er boven op. Zet de taart minstens 6 uur weg op een koude plek.
rasp de marsepein in grove stukken en kneed er 25 gr. poedersuiker en een beetje rode kleurstof doorheen. rol de marsepein op een beetje poedersuiker uit tot een plak van ongeveer 1 cm. dik. Steek met uitsteekvormpjes hartjes uit de marsepein. Roer 150 gr. poedersuiker en ca. 4 el. citroensap door elkaar en kleur het roze met de rode kleurstof. Strijk het mengsel op het grote hart en laat het drogen. versier de taart met de marsepeinhartjes en een beetje poedersuiker
Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Leg de onderste taartbodem terug in het bakblik. Pers de citroenen uit en rasp de schil van 1 citroen. Week de gelatine in koud water. Splits 4 eieren. Roer 4 eidooiers, 3 el citroensap, de geraspte citroenschil en 100 gr.suiker tot een crème. Druk de gelatine uit en laat hem op een laag vuur smelten. Roer 3 el wijn lepel voor lepel door de gelatine en voeg het geheel aan de rest van de wijn toe. Roer het megsel door de eidooiercrème. Zet het mengsel ca. 8 min. koud weg tot het begint te geleren.
Klop 2 van de overgebleven eiwitten stijf en klop daarna de slagroom stijf. Voeg eerst het eiwit en daarna de slagroom aan de wijncrème toe. Strijk dit mengsel op de bodem in het bakblik. Leg de tweede bodem er boven op. Zet de taart minstens 6 uur weg op een koude plek.
rasp de marsepein in grove stukken en kneed er 25 gr. poedersuiker en een beetje rode kleurstof doorheen. rol de marsepein op een beetje poedersuiker uit tot een plak van ongeveer 1 cm. dik. Steek met uitsteekvormpjes hartjes uit de marsepein. Roer 150 gr. poedersuiker en ca. 4 el. citroensap door elkaar en kleur het roze met de rode kleurstof. Strijk het mengsel op het grote hart en laat het drogen. versier de taart met de marsepeinhartjes en een beetje poedersuiker
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
liefdeshart
Ingrediënten
6 eieren
zout
175 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr. bloem
1 tl bakpoeder
6 blaadjes gelatine
2 citroenen
rode kleurstof
150 ml mousserende wijn
200 ml. slagroom
50 gr. banketbakkersmarsepein
175 gr. en een beetje poedersuiker
bakpapier
uitsteekvormpjes
zout
175 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr. bloem
1 tl bakpoeder
6 blaadjes gelatine
2 citroenen
rode kleurstof
150 ml mousserende wijn
200 ml. slagroom
50 gr. banketbakkersmarsepein
175 gr. en een beetje poedersuiker
bakpapier
uitsteekvormpjes
Hulpmiddelen & keukengerei
uitsteekvormpjes
Leuke tips
voor valentijn
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1414931
Homepage ID
2155473
Smaak
Z
Teller
203
Bron
taartenboek blz. 83
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
mise en place
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid