Bereidingswijze
Leg op ieder plakje bladerdeeg een bergje van het mengsel en vouw het bladerdeeg vervolgens diagonaal dicht, druk de randen goed aan en smeer met een kwast de bovenkant in met het ei. leg de appelflappen op de bakplaat en bestrooi ze met wat suiker. Bak de appelflappen in circa 15-20 minuten mooi goudbruin in het midden van de oven.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere appelflappen
Ingrediƫnten
10 plakken bladerdeeg
6 zoetzure goudrenetten
1 ei
kaneel
suiker
abrikozenjam
6 zoetzure goudrenetten
1 ei
kaneel
suiker
abrikozenjam
Bereidingstijd
0-10 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1413392
Homepage ID
2142495
Smaak
Z
Teller
433
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg vanb elkaar en laat ze ontdooien. Schil de goudreinetten en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes en maak het op smaak met suiker, kaneel en abrikozenjam. Klop het ei los in een schaaltje. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid