Bereidingswijze
1. Doe in een grote braadpan een klein beetje olijf olie. Fruit hierin 1 teen verse geperste knoflook. Houd het op midden/laag vuur.
2. Knip boven de pan de ontbijtspek in kleine stukjes, roer het vervolgens door de knoflook en zet het vuur wat hoger.
Als het spek begint aan te bakken, gooi dan flink wat witte peper erover heen.
3. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul dit goed door. Strooi er een snufje kaneel overheen en voeg dan de uien en gesneden champignons toe. Roer alles goed door.
4. Als het gehakt goed is geruld, voeg dan de pakjes tomatenblokjes toe. Voeg daarna de rode wijn toe en laat het met de deksel op de pan even stoven.
5. Voeg als laatst wat groene kruiden, sambal toe en geperste knoflook. Leg nu de deksel op de pan en zet op laag vuur.
6. Verwarm nu de oven op 180 . Vet met olijf olie je ovenschaal in.
7. Verwarm in een kleine pan de crème fraîche. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, losgeklopt ei toe en roer goed door tot een saus.
8. De lasagne opbouwen: begin met een dunne laag witte saus vervolgens een laag rode saus. Bedek deze laag met plakjes salami, leg hierop de lasagnebladen en herhaal deze volgorde. Bovenop de topping een wat dikkere laag witte saus en daarop geraspte kaas.
Verwarm het 3 kwartier in de oven
2. Knip boven de pan de ontbijtspek in kleine stukjes, roer het vervolgens door de knoflook en zet het vuur wat hoger.
Als het spek begint aan te bakken, gooi dan flink wat witte peper erover heen.
3. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul dit goed door. Strooi er een snufje kaneel overheen en voeg dan de uien en gesneden champignons toe. Roer alles goed door.
4. Als het gehakt goed is geruld, voeg dan de pakjes tomatenblokjes toe. Voeg daarna de rode wijn toe en laat het met de deksel op de pan even stoven.
5. Voeg als laatst wat groene kruiden, sambal toe en geperste knoflook. Leg nu de deksel op de pan en zet op laag vuur.
6. Verwarm nu de oven op 180 . Vet met olijf olie je ovenschaal in.
7. Verwarm in een kleine pan de crème fraîche. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, losgeklopt ei toe en roer goed door tot een saus.
8. De lasagne opbouwen: begin met een dunne laag witte saus vervolgens een laag rode saus. Bedek deze laag met plakjes salami, leg hierop de lasagnebladen en herhaal deze volgorde. Bovenop de topping een wat dikkere laag witte saus en daarop geraspte kaas.
Verwarm het 3 kwartier in de oven
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Ingrediënten
Rode saus:
- 1 kg half om half gehakt
- 1 pakje onbijtspek
- 2 grote uien
- 3 tenen knoflook
- snufje kaneel
- groene kruiden (Italiaans)
- 1 bakje champignons
- 2 pakjes tomatenblokjes in saus (Heinz)
- glas rode wijn
- 1 theelepel sambal of fijn gesneden rode peper
Witte saus:
- 250 gr. crème fraîche
- 200 gr. Parmezaanse kaas
- 1 ei
Overig:
- geraspte kaas
- olijf olie
- lasagne bladen
- pakje salami plakken
- 1 kg half om half gehakt
- 1 pakje onbijtspek
- 2 grote uien
- 3 tenen knoflook
- snufje kaneel
- groene kruiden (Italiaans)
- 1 bakje champignons
- 2 pakjes tomatenblokjes in saus (Heinz)
- glas rode wijn
- 1 theelepel sambal of fijn gesneden rode peper
Witte saus:
- 250 gr. crème fraîche
- 200 gr. Parmezaanse kaas
- 1 ei
Overig:
- geraspte kaas
- olijf olie
- lasagne bladen
- pakje salami plakken
Leuke tips
serveer met stokbrood
Bereidingstijd
60-120 min
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1411141
Homepage ID
2065760
Smaak
H
Teller
211
Bron
recept van Nicoleee op Smulweb
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de groenten alvast klein. Klop het ei los en rasp de Parmezaanse kaas.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid