Onze tomatensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/11/2013 - 11:38
Bereidingswijze
1.) Zet in een grote pan 3 Liter water op, en roer de zakjes bouillon met een garde door. Breng de bouillon tegen de kook aan.

2.) Voeg het pakje tomatensaus toe aan de soep, samen met de in stukken gesneden gepelde tomaten en bijhorend sap. Voeg ook de prei en/of taugé toe aan de soep, zet het vuur wat zachter en laat de soep pruttelen met de deksel op de pan.

3.) Maak ondertussen mooie balletjes van het Italiaanse gehakt. Haal hierna de deksel van de pan en knip met een schaar de plakjes ontbijtspek klein boven de pan. Voeg hierna de balletjes, kook room, en vermicelli toe aan de soep. Laat de soep minimaal nog 15 minuten pruttelen.

4.) Zout, peper en/of sambal naar smaak toevoegen. Een beetje pit maakt deze soep echt af, probeer daarom wat sambal door de soep.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze soep is harstikke makkelijk te maken, maar toch onwijs lekker. Zo kan mijn vriend mij ook eens verassen met soep.

Ik houd van een smaakvolle tomatensoep met balletjes en groenten, mijn vriend heeft liever alleen maar vlees en vermicelli in ze soep. Na veel discussie zijn we eruit, dit is ons lekkerste tomatensoep recept! Doe er na eigen smaak extra groenten, balletjes of vermicelli in, of juist minder.
It`s up to you
Ingrediënten
2 x Tomaten bouillon voor 1 ½ soep.
1 x Pakje tomatensaus
1 x Blikje gepelde tomaten
1 x Scheut kook room of crème freche
- Vermicelli
- Taugé en/of prei
- 100 gr. ontbijtspek
- 200 gr. Italiaans gekruid gehakt. (Je kan ook zelf gehakt kruiden met een zakje Italiaanse kruiden)
Hulpmiddelen & keukengerei
Soep pan, garde, mes en een schaar.
Leuke tips
Stokbroodje erbij met kruidenboter, heerlijk!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1410694
Homepage ID
2112204
Smaak
A
Teller
1368
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de gepelde tomaten in stukjes. Doe je ook prei door de soep, snijd deze dan ook alvast.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Nicoleee
Gelegenheid