Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. leg de pizzabodems op de bakplaat.
2. Verwarm de plantaardige olie in een koekenpan op matig vuur.
Bak hierin de sint-jakobsshelpen en het spek 3 - 4 minuten. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Bestrijk de twee bodems bijna tot aan de rand met pizzasaus.
Verdeel de sint-jakobsschelpen en het spek over de pizza`s. Leg de plakjes kaas erop en voeg peper naar smaak toe.
4. Bak de pizza`s 10-15 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de pizzabodems aan de overkant knapperig zijn.
2. Verwarm de plantaardige olie in een koekenpan op matig vuur.
Bak hierin de sint-jakobsshelpen en het spek 3 - 4 minuten. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Bestrijk de twee bodems bijna tot aan de rand met pizzasaus.
Verdeel de sint-jakobsschelpen en het spek over de pizza`s. Leg de plakjes kaas erop en voeg peper naar smaak toe.
4. Bak de pizza`s 10-15 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de pizzabodems aan de overkant knapperig zijn.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Ingrediënten
2 porties pizzadeeg
Beleg
1 tl plantaardige olie
100 g sint-jakobsschelpen, zonder kuit, horizontaal gehalveerd
100 g gerookt spek, in stukjes
200 g kant-en-klare pizzasaus
200 g camembert, in plakjes
peper
verse rucola en extra vergine olijfolie, ter garnering
Beleg
1 tl plantaardige olie
100 g sint-jakobsschelpen, zonder kuit, horizontaal gehalveerd
100 g gerookt spek, in stukjes
200 g kant-en-klare pizzasaus
200 g camembert, in plakjes
peper
verse rucola en extra vergine olijfolie, ter garnering
Leuke tips
Garneer met rucola, sprenkel er wal olijfolie over en serveer meteen.
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1410597
Homepage ID
2065760
Smaak
H
Teller
122
Bron
1 Deeg, 100 Pizza`s
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid