Bereidingswijze
Chinees roerbak varkensvlees met sperziebonen en champignons
VOOR VARKENSVLEES:
300 g varkens schouderlappen reepjes
3 cm verse gember, in reepjes
zout
zwarte peper
2 t lichte Chinese sojasaus
1 t rijstwijn of droge sherry
iets suiker
VOOR SPERZIEBONEN EN CHAMPIGNONS:
150 g sperziebonen, in 2 cm stukjes
150 g witte champignons, elk in helft verdeeld
2 lente-ui, in ringetjes
3/4 e oestersaus
1 t mushroom flavored sojasaus voor extra smaak en geeft een iets donkere kleur aan het gerecht (kopen bij toko)
olie voor roerbakken
1. Doen olie in wok of koekenpan en roerbak sperziebonen tot bijna gaar.
2. Haal sperziebonen uit pan.
3. Voeg champignons bij olie en roerbak tot gaar.
4. Voeg sperziebonen weer bij champignons en meng oestersaus erdoor en doen mengsel op een bord.
5. Nu roerbak jij het vlees gaar in olie. (indien nodig nog wat olie toevoegen)
6. Meng lente-ui, sperziebonen en champignons door vlees en breng verder op smaak met mushroom flavor sojasaus.
VOOR VARKENSVLEES:
300 g varkens schouderlappen reepjes
3 cm verse gember, in reepjes
zout
zwarte peper
2 t lichte Chinese sojasaus
1 t rijstwijn of droge sherry
iets suiker
VOOR SPERZIEBONEN EN CHAMPIGNONS:
150 g sperziebonen, in 2 cm stukjes
150 g witte champignons, elk in helft verdeeld
2 lente-ui, in ringetjes
3/4 e oestersaus
1 t mushroom flavored sojasaus voor extra smaak en geeft een iets donkere kleur aan het gerecht (kopen bij toko)
olie voor roerbakken
1. Doen olie in wok of koekenpan en roerbak sperziebonen tot bijna gaar.
2. Haal sperziebonen uit pan.
3. Voeg champignons bij olie en roerbak tot gaar.
4. Voeg sperziebonen weer bij champignons en meng oestersaus erdoor en doen mengsel op een bord.
5. Nu roerbak jij het vlees gaar in olie. (indien nodig nog wat olie toevoegen)
6. Meng lente-ui, sperziebonen en champignons door vlees en breng verder op smaak met mushroom flavor sojasaus.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nieuwjaars menu 2013.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
Ingrediƫnten
Chinees roerbak varkensvlees met verse bamboe
300 g varkens schouderlappen reepjes
3 cm verse gember, in reepjes
zout
zwarte peper
2 t lichte Chinese sojasaus
1 t rijstwijn of droge sherry
iets suiker
olie voor bakken
Kant en klare bamboe gerecht:
Chinees roerbak bamboe
1. Meng alle ingrediƫnten door reepjes vlees.
2. Verhit olie in wok of koekenpan en bak reepjes vlees tot mooi van kleur en goed gaar en zacht.
3. Voeg bamboe gerecht erbij en wok tot het geheel goed warm is.
Serveer warm met witte rijst.
300 g varkens schouderlappen reepjes
3 cm verse gember, in reepjes
zout
zwarte peper
2 t lichte Chinese sojasaus
1 t rijstwijn of droge sherry
iets suiker
olie voor bakken
Kant en klare bamboe gerecht:
Chinees roerbak bamboe
1. Meng alle ingrediƫnten door reepjes vlees.
2. Verhit olie in wok of koekenpan en bak reepjes vlees tot mooi van kleur en goed gaar en zacht.
3. Voeg bamboe gerecht erbij en wok tot het geheel goed warm is.
Serveer warm met witte rijst.
Leuke tips
Serveer met witte gestoomde rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Recept ID
1409256
Homepage ID
1066450
Smaak
H
Teller
713
Bron
[url=http://www.smulweb.nl/artikelen/173312/Koken-met-qin-uit-li-tang-china][b][u]Qin[/u][/b][/url]
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid