Chinese bier eend

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/03/2013 - 01:13
Bereidingswijze
1. In een grote koekenpan of wok roerbak jij de gember en knoflook tot geur vrij komt.
2. Voeg stukjes eend erbij en roerbak tot eend mooi goudbruin van kleur is en doen dit erna in een grote stoofpan.
3. Voeg de paddenstoeltjes, wortel en lente-ui erbij en roerbak even verder tot goed vermengd.
4. Verdeel de mandarijn schil, laurierblad , sojasaus, suiker, rijstwijn, oestersaus en saus erover en meng goed.
5. Nu verdeel jij de bier erover en roer weer door. (dit met de eend bijna bedekt)
6. Kook eend zonder deksel op pan op middelhoog vuur voor 30-45 min. tot gaar terwijl jij het regelmatig omroeren. (er moet een 1/4 van vocht nog overblijven in pan)
Afbeelding
Chinese bier eend
Chinese bier eend
Chinese bier eend
Chinese bier eend
Chinese bier eend
Chinese bier eend
Chinese bier eend
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nieuwjaars menu 2013.
(echt een topper ***** en kan ook met kip)
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
Ingrediƫnten
1 eend van 2-2+1/2 kg, van overtollige vet ontdaan en in 3 cm breed stukjes gehakt
orgaanvlees van eend, in stukjes gehakt (hart, maag, lever, nekje)
2 e olie
4 cm verse gember, in reepjes
3 teentjes knoflook, fijn
10 heel kleine Chinese paddenstoeltjes, in hete water geweekt als je geen kleine paddenstoeltjes kunt vinden, gebruik jij groter paddenstoelen die jij in dikker plakjes snijden)
wortel in plakjes (Qin vond het gerecht (vocht) wat vettig en deed daarom de wortel erbij)
1 laurierblad (laurier is eigenlijk geen Chinees specerij, maar zij zacht haar man laurier gebruiken in een gerecht en nu gebruikt zij het zelf als fusion door haar gerechten heen en de smaak paste ook goed)
schil van 1 mandarijn, (Qin bewaar dan de mandarijn schillen en droog ze om in gerechten te gebruiken)
2 lente-ui, in ringetjes
2 e lichte Chinese sojasaus
iets suiker
1 e rijstwijn of droge sherry
1 e oestersaus
zout
500 ml bier
Leuke tips
Serveer warm of koud kan ook. Eet dit met gestoomde rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Recept ID
1409243
Homepage ID
1066450
Smaak
H
Teller
328
Bron
[url=http://www.smulweb.nl/artikelen/173312/Koken-met-qin-uit-li-tang-china][b][u]Qin[/u][/b][/url]
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deonart
Gelegenheid