Bereidingswijze
Smelt de boter in een pannetje. Langzaam, zodat de boter niet bruin wordt. Voeg de suiker toe en roer door tot de suiker is opgenomen.
Meng in een kom de bloem, kaneel, ei, merg van het vanillestokje en het botermengsel door elkaar. Voeg het water toe totdat je een beslag hebt van sausdikte.
Verwarm het wafelijzer (stand 3). Doe in het midden ongeveer een eetlepel beslag en druk het ijzer dicht. Haal het wafeltje eruit en roer het snel om de steel van een pollepel met behulp van keukenpapier. Laat drogen. Let op: het wafeltje wordt snel hard.
Meng in een kom de bloem, kaneel, ei, merg van het vanillestokje en het botermengsel door elkaar. Voeg het water toe totdat je een beslag hebt van sausdikte.
Verwarm het wafelijzer (stand 3). Doe in het midden ongeveer een eetlepel beslag en druk het ijzer dicht. Haal het wafeltje eruit en roer het snel om de steel van een pollepel met behulp van keukenpapier. Laat drogen. Let op: het wafeltje wordt snel hard.
Afbeelding
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Knapperige wafels op een rolletje. Het opgerolde rolletje staat voor een nieuw jaar dat zich nog moet ontvouwen. In Oost-Nederland op Nieuwjaarsdag bij de koffie geserveerd.
Ingrediƫnten
voor 50 stuks:
- 75 gram boter
- 125 gram witte basterdsuiker
- 1 vanillestokje
- 250 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
- 1/4 liter lauwwarm water
Hulpmiddelen & keukengerei
Wafel- of oublie-ijzer
Leuke tips
Spuit vlak voor serveren de rolletjes vol met slagroom.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1409211
Homepage ID
1997349
Smaak
Z
Teller
963
Bron
combi van op internet gevonden recepten
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid