Oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/29/2012 - 13:21
Bereidingswijze
Zeef de bloem in een kom, meng er het zout door. Mak een kuiltje in het midden en schenk hierin het losgeklopte ei, bier en de lauwe melk. Strooi er de suiker en gist bij en roer er, van het midden uit, een glad beslag van.klop en roer het beslag met de lepel tot het elastisch is en in stukken van de lepel valt. Meng de rozijnen en de appelsnippers door het beslag. Leg een doek over de kom en laat het beslag op een warme plats 1 uur rijzen. Verhit de frituurpan tot 170 C. Maak twee lepels vet met wat olie en vorm tussen de lepels de oliebollen van het beslag. Laat ze in de hete olie glijden en bak ze in circa 5 min rondom gaar en buin. Laat de oliebollen goed uitlekken en gef ze met poedersuiker en kaneel.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
500 Gr. Bloem, 2 theelepels zout, 1 ei, 3 eetlepels gedroogde gist, 3 eetlepels suiker, 3 dl lauwe melk, 1 dl parbo bier op kamer temperatuur, 100 gr krenten, 100 gr Rozijnen op alcohol, 1 kl appel gesnipperd, poedersuiker kaneel.
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituurpan en olie of frituurvet
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1409113
Homepage ID
2101292
Smaak
Z
Teller
861
Bron
Linda
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil en snij de appel in vieren haal het klokhuisweg en versnipper de appel. Klop het ei los.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mobiel_1355668809
Gelegenheid