Bereidingswijze
Lat het Vlinder-ijzer goed heet worden in de frituurpan.
Doop het onderste gedeelte van het ijzer in het beslag.
Direct eruit halen en ijzer met aanhangend beslag in de frituur dompelen.
Als het goed is valt het beslag direct van het ijzer. Zo niet: even meehelpen met een mespunt.
Hiervoor moet het ijzer superglad zijn. De eerste mislukt bijna altijd omdat er na een jaar in de kast lichte roestspoortjes op het ijzer zitten.
Laten frituren tot goudbruin (ca 1 minuut). Ondertussen keren.
Doop het onderste gedeelte van het ijzer in het beslag.
Direct eruit halen en ijzer met aanhangend beslag in de frituur dompelen.
Als het goed is valt het beslag direct van het ijzer. Zo niet: even meehelpen met een mespunt.
Hiervoor moet het ijzer superglad zijn. De eerste mislukt bijna altijd omdat er na een jaar in de kast lichte roestspoortjes op het ijzer zitten.
Laten frituren tot goudbruin (ca 1 minuut). Ondertussen keren.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lichte frituur, traditioneel en erg oud (> 100 jaar).
Ingrediƫnten
60 gr bloem
1 dl melk
1 ei
1 gr zout
1 dl melk
1 ei
1 gr zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituurpan
Vlinder-ijzer
Vlinder-ijzer
Leuke tips
Koud of warm, bestrooien met poedersuiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1409112
Homepage ID
1984260
Smaak
Z
Teller
1015
Bron
Het nieuwe kookboek, ISBN 9021012278
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bloem, ei, zout en melk goed mengen tot een glad beslag
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid