Bereidingswijze
Ijzer heet laten worden (stand 3,5 bij mij)
Een 3/4 juslepel beslag erop en goed aanknijpen
Ongeveer twee min. bakken. Als de wafel lichtbruin is dan met een mes het wafeltje van het ijzer halen en zo snel mogelijk oprollen ( evt om een pollepelsteel). Pas op; het koekje is erg heet! Maar probeer wel snel te werken want het wafeltje wordt snel hard!
En oefening baart kunst! Goed af laten koelen voor ze in een trommel gaan.
De rolletjes kunnen voor het opdienen gevuld worden met bijvoorbeeld slagroom.
Een 3/4 juslepel beslag erop en goed aanknijpen
Ongeveer twee min. bakken. Als de wafel lichtbruin is dan met een mes het wafeltje van het ijzer halen en zo snel mogelijk oprollen ( evt om een pollepelsteel). Pas op; het koekje is erg heet! Maar probeer wel snel te werken want het wafeltje wordt snel hard!
En oefening baart kunst! Goed af laten koelen voor ze in een trommel gaan.
De rolletjes kunnen voor het opdienen gevuld worden met bijvoorbeeld slagroom.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoals ze vroeger in Denekamp door de Fam. Tukkers gemaakt werden voor nieuwjaar. Al blijkt het recept binnen dezelfde familie wel iets te wijzigen met de jaren. Met name de hoeveelheid suiker is drastisch veranderd. In het minstens 40 jaar oude recept van Oom Jan staat nog 500 gram suiker plus vanillesuiker. Dat is in het recept van mijn moeder een stuk minder suiker, namelijk 375 gram) en de vanille is verdwenen. En in mijn aanpassing is de suiker nog minder.
Ingrediënten
500 gram tarwebloem
250 gram margarine
25 gr anijszaad
275 gr suiker
ongeveer 700 ml water
2 eieren op kamertemperatuur
250 gram margarine
25 gr anijszaad
275 gr suiker
ongeveer 700 ml water
2 eieren op kamertemperatuur
Hulpmiddelen & keukengerei
Kniepertjes wafelijzer ( ik heb een cloer)
Steelpan
Mixer
Steelpan
Mixer
Leuke tips
Ook lekker om er een ijshoorntje van te maken. Dan is er een mal in de vorm van een hoorntje nodig.
Lekker met slagroom vulling! Goed af laten koelen alvorens het in een koektrommel te bewaren.
Proef het eerste koekje. Is het toch niet zoet genoeg naar jouw mening dan kun je makkelijk suiker toevoegen in het beslag.
Lekker met slagroom vulling! Goed af laten koelen alvorens het in een koektrommel te bewaren.
Proef het eerste koekje. Is het toch niet zoet genoeg naar jouw mening dan kun je makkelijk suiker toevoegen in het beslag.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1409109
Homepage ID
2108005
Smaak
Z
Teller
3343
Bron
Moeder/ Familie Tukkers
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Boter smelten in steelpan tot net vloeibaar (niet heet laten worden!)
-Doe de bloem in een beslagkom
- Voeg al mixend, beetje bij beetje de boter toe
- 500 ml water toevoegen en mixen tot dikke pap, Ook de suiker erbij doen
- Eieren er 1 voor 1 al roerend of mixend bij doen.
-Kijk hierna of het beslag de juiste dikte heeft. Nu heeft t de dikte van yoghurt. Voeg water bij als het nog
te dik is.
-Tot slot de anijszaadjes erdoor doen. Ongeveer een kwartiertje laten staan. Het dikt nog wat in. Eventueel water toevoegen
-Doe de bloem in een beslagkom
- Voeg al mixend, beetje bij beetje de boter toe
- 500 ml water toevoegen en mixen tot dikke pap, Ook de suiker erbij doen
- Eieren er 1 voor 1 al roerend of mixend bij doen.
-Kijk hierna of het beslag de juiste dikte heeft. Nu heeft t de dikte van yoghurt. Voeg water bij als het nog
te dik is.
-Tot slot de anijszaadjes erdoor doen. Ongeveer een kwartiertje laten staan. Het dikt nog wat in. Eventueel water toevoegen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid