Bereidingswijze
Leg de broodjes naast elkaar. Op de onderkant smeert u de marmelade gelijkmatig. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Dan sprinkelt U de pompoenpitten, 10 per broodje, nonchalant over de onderkant. Snij de runderbiefstuk in kleine stukjes en strooi die net zo nonchalant over de onderkant van het broodje. Flierefluit niet dit is een kwestie van leven of dood. De eetbare bloemen moet u van de voren VOORKAUWEN en weer uitspuwen over de broodjes. De gepocheerde eieren snijden en ook lekker nonchalant over de broodjes verdelen. Doe de bovenkant van de broodje op het onderkantje. Rol de marsepein plat tot een grote cirkel. hier stampt u met de kerstkoek stampers leuke vormpjes uit en plak ze met roomboter op de broodjes.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een traditionele luch uit Zwolle. Het bestaat uit 2 broodjes met beleg. Nu denkt U wat ik vind dat te normaal. Maar het EChte Zwollische broodje is verre van normaal. Het bestaat uit ei, marmelade, marsepein, runderbiefstuk, eetbare bloemen en nog meer van die overheerlijke ingredienten.
Ingrediƫnten
-2 ronde broodjes doorsnede 1 meter met lekkere verse pompoenpitten
- 20 pompoenpitten
-runderbiefstuk
-eetbare bloemen, een stuk of 5
-aardappels
-marsepijn, een kilootje of 2
-4 eieren
-2 pond marmelade
-1 flesje kleurstof
-een beetje roomboter
Ik kan niet zo goed hoofdrekenen dus misschien kloppen de verhoudingen niet helemaal.
- 20 pompoenpitten
-runderbiefstuk
-eetbare bloemen, een stuk of 5
-aardappels
-marsepijn, een kilootje of 2
-4 eieren
-2 pond marmelade
-1 flesje kleurstof
-een beetje roomboter
Ik kan niet zo goed hoofdrekenen dus misschien kloppen de verhoudingen niet helemaal.
Hulpmiddelen & keukengerei
-een goede vriendin die u kan helpen dit heerlijke gerecht op te eten
-een koksmes met goeie kwaliteit
-een deegroller
-koekepan
-pan
-water
-kerstkoekjes stampers
-een koksmes met goeie kwaliteit
-een deegroller
-koekepan
-pan
-water
-kerstkoekjes stampers
Leuke tips
Serveer met mes en vork dat scheelt handen wassen na de maaltijd. Het mooiste is als u wat hagelslag over de tafel sprenkelt dat ziet er feestelijk uit. Doe alstublieft niks groens aan want dat vloekt met de kleuren van dit broodje. Zeg altijd eet smakelijk tegen uw eet-partner.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1408987
Homepage ID
2104914
Smaak
N
Teller
90
Bron
Groot Zwollisch Kookboek
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Stop de broodjes in de oven op 125 graden celcius voor 40 minuten. Haal ze er uit en snij ze doormidden. De runderbiefstuk sudderen 4 min. lang in een koekenpan. De eieren hard koken. De aardappels (hoeveel u wil is naar keuze) omstebeurt koken. Dit moet omdat u de kleurstof erbij moet voegen tot u de gewenste kleur heeft. OK.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid