Bereidingswijze
1. Klop het ei los met een vork.
2. Snijd de appels in blokjes (brunoise) en schep ze in een kom, voeg naar smaak suiker en kaneel toe en evt. rozijnen.
3. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei. Snijd voor de kleine appelflappen de bladerdeeg diagonaal doormidden en voor de grote laat je ze zo.
4. Leg een schep appelmengsel op elk stukje bladerdeeg en vouw het zo dicht dat je een driehoek krijgt.
5. Druk met de tanden van een vork de bladerdeeg randen op elkaar.
6. Leg de flappen op de bakplaat en smeer de buitenkant in met ei, bestrooi ze nog met wat suiker en kaneel en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.
2. Snijd de appels in blokjes (brunoise) en schep ze in een kom, voeg naar smaak suiker en kaneel toe en evt. rozijnen.
3. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei. Snijd voor de kleine appelflappen de bladerdeeg diagonaal doormidden en voor de grote laat je ze zo.
4. Leg een schep appelmengsel op elk stukje bladerdeeg en vouw het zo dicht dat je een driehoek krijgt.
5. Druk met de tanden van een vork de bladerdeeg randen op elkaar.
6. Leg de flappen op de bakplaat en smeer de buitenkant in met ei, bestrooi ze nog met wat suiker en kaneel en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere appelflap, dit recept is goed voor 10 grote of 20 kleintjes.
Ingrediƫnten
-2/3 appels (bijv. goudreinet)
-kaneel naar keuze
-(kristal) suiker naar keuze
-1 pakje roomboter bladerdeeg (10 plakjes)
-1 ei
-evt. rozijnen
-kaneel naar keuze
-(kristal) suiker naar keuze
-1 pakje roomboter bladerdeeg (10 plakjes)
-1 ei
-evt. rozijnen
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
Warm serveren. Al afgekoeld? maak ze nog even warm door ze 1 of 2 minuutjes in de magnetron te zetten
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1408841
Homepage ID
2096018
Smaak
Z
Teller
4012
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een groot bord en verwijder daarna de velletjes papier. verwarm de oven voor op 170 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid