Bereidingswijze
De boter smelten, daarna de eieren, basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en zout er doorheen roeren.
Dan ga je de bloem en water om en om er aan toevoegen, tot dat je een mooie cremeachtige substantie hebt.
De wafelijzer even voorverwarmen en eenmalig insmeren met een beetje boter.
Dan naar gelang beslag op de plaat doen, voor kleine tot normale kniepertjes een volle dessertlepel met beslag gebruiken, voor wat grotere formaat een volle eetlepel beslag gebruiken.
Zelf gebruik ik een ijsbolletjeslepel. dat werk het gemakkelijkst.
Het beslag op de plaat doen, ijzer dichtdoen en bakken maar, let wel op! Het bakken gaat erg snel
Dan ga je de bloem en water om en om er aan toevoegen, tot dat je een mooie cremeachtige substantie hebt.
De wafelijzer even voorverwarmen en eenmalig insmeren met een beetje boter.
Dan naar gelang beslag op de plaat doen, voor kleine tot normale kniepertjes een volle dessertlepel met beslag gebruiken, voor wat grotere formaat een volle eetlepel beslag gebruiken.
Zelf gebruik ik een ijsbolletjeslepel. dat werk het gemakkelijkst.
Het beslag op de plaat doen, ijzer dichtdoen en bakken maar, let wel op! Het bakken gaat erg snel
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
zoete wafels uit drenthe
Ingrediƫnten
500 gr bloem, 1 pakje roomboter, 400gr witte basterdsuiker, 2 eieren, 5 zakjes vanillesuiker, snufje zout, 2 theelepels kaneel, halve liter water
Hulpmiddelen & keukengerei
kniepertjesijzer
Leuke tips
Lekker bij de koffie of thee. Eigelijk is het de hele dag door lekker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1408714
Homepage ID
2101333
Smaak
Z
Teller
3603
Bron
van oma
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid