Bereidingswijze
Werkwijze:
Fileer de zeebaarsfiletjes, het lekkerste is om de graat er tijdens t stomen in te laten zitten.
Leg de filetjes op je bakplaatje en peper en zout deze. Snij van 1 limoenschil de zestes en strooi deze over je filetjes, snij de limoen doormidden en besprenkel dit over de zeebaars.
Verwarm je oven voor op 120 graden en stoom je vis in 30 a 35 minuten gaar.
Nu laat je dit geheel afkoelen en snij je van de andere limoen zestes, snij je de bieslook fijn.
Als de zeebaars is afgekoeld pluk je het visvlees fijn en doe dit in een kom. De graten die je over houdt kan je weggooien.
Als je de vis fijn geplukt hebt, voeg je de creme fraiche, de yoghurt, zestes en bieslook toe.
Meng dit tot een mooi glad geheel. Breng dit hoog en fris op smaak met Peper, zout en eventueel nog wat Limoen sap. Zorg er wel voor dat je de vis nog proeft.
De wasabi mayonaise maak je door de mayonaise en de wasabi te mengen en dit op smaak te brengen met peper en zout.
Opmaak:
Pak een steker en 2 vierkante borden. Zet de stekers in het midden en vul deze netjes met de rilette. Druk dit strak aan. Maak de Red chard sla aan met een beetje olie en peper en zout en draai dit met je handje tot een luchtige bol. Pas op, niet pletten, kneusen of kapot drukken.
Trek je stekers weg en leg je bol Red chard boven op je Rilette. Maak je bord af met paar streepjes of puntjes wasabi mayonaise.
Herkomst:
Dit recept heb ik in ons restaurant geintroduceerd. Het was een echte topper in de tijd dat wij het verkochten. Later van de kaart afgehaald om te bewaren voor Valentijns menu.
Fileer de zeebaarsfiletjes, het lekkerste is om de graat er tijdens t stomen in te laten zitten.
Leg de filetjes op je bakplaatje en peper en zout deze. Snij van 1 limoenschil de zestes en strooi deze over je filetjes, snij de limoen doormidden en besprenkel dit over de zeebaars.
Verwarm je oven voor op 120 graden en stoom je vis in 30 a 35 minuten gaar.
Nu laat je dit geheel afkoelen en snij je van de andere limoen zestes, snij je de bieslook fijn.
Als de zeebaars is afgekoeld pluk je het visvlees fijn en doe dit in een kom. De graten die je over houdt kan je weggooien.
Als je de vis fijn geplukt hebt, voeg je de creme fraiche, de yoghurt, zestes en bieslook toe.
Meng dit tot een mooi glad geheel. Breng dit hoog en fris op smaak met Peper, zout en eventueel nog wat Limoen sap. Zorg er wel voor dat je de vis nog proeft.
De wasabi mayonaise maak je door de mayonaise en de wasabi te mengen en dit op smaak te brengen met peper en zout.
Opmaak:
Pak een steker en 2 vierkante borden. Zet de stekers in het midden en vul deze netjes met de rilette. Druk dit strak aan. Maak de Red chard sla aan met een beetje olie en peper en zout en draai dit met je handje tot een luchtige bol. Pas op, niet pletten, kneusen of kapot drukken.
Trek je stekers weg en leg je bol Red chard boven op je Rilette. Maak je bord af met paar streepjes of puntjes wasabi mayonaise.
Herkomst:
Dit recept heb ik in ons restaurant geintroduceerd. Het was een echte topper in de tijd dat wij het verkochten. Later van de kaart afgehaald om te bewaren voor Valentijns menu.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een geweldig gerecht om te eten met Valentijnsdag. Het is een fris, licht en zeer smaakvol gerecht. Hebben wij gebruikt bij ons Valentijnsdinner vorig jaar. Ook als je vrijgezel bent is dit echt een geweldig gerechtje om je crush versteld te laten staan. ( Bij mij nog niet gelukt :) )
Ingrediƫnten
200 gram zeebaarsfiletjes
2 limoentjes
2 volle eetlepels creme fraiche
1 eetlepel magere yoghurt
1 sjalotje
half bosje bieslook
1/2 eetlepel Valderama Picudo olijfolie
Peper
Zout
100 gram Red chard sla
Voor de Wasabi mayonaise:
2 eetlepels
1 theelepeltje wasabi
Peper
Zout
2 limoentjes
2 volle eetlepels creme fraiche
1 eetlepel magere yoghurt
1 sjalotje
half bosje bieslook
1/2 eetlepel Valderama Picudo olijfolie
Peper
Zout
100 gram Red chard sla
Voor de Wasabi mayonaise:
2 eetlepels
1 theelepeltje wasabi
Peper
Zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
siliconenmatje
siliconenmatje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1408256
Homepage ID
2096739
Smaak
S
Teller
2191
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid